Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei judete vor intra in sistemul-pilot de supraveghere informatica SUMAL privind drumul lemnului din padure

trei-judete-vor-intra-in-sistemul-pilot-de-supraveghere-informatica-sumal-privind-drumul-lemnului-din-padure

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat sambata la Oradea ca in urmatoarele trei luni trei judete vor intra in sistemul-pilot de supraveghere informatica SUMAL privind drumul lemnului din padure, informeaza Agerpres.


"Probabil ca martea viitoare, in sedinta de guvern, va trece o hotarare de guvern privind drumul lemnului din padure pana la beneficiarul final, care va aduce o modificare radicala ce va conduce la o reducere substantiala a taierilor ilegale", a declarat Doina Pana, intr-o conferinta de presa la sediul PSD Bihor.

Ministrul delegat a precizat ca actul normativ va reglementa si va evidentia orice transport al masei lemnoase. Astfel, din momentul in care mijlocul de transport a plecat din padure cu incarcatura de masa lemnoasa, soferul este obligat sa acceseze sistemul informatic national SUMAL, care exista si pana acum, dar nu facea o inregistrare in timp real. In acest scop, toate mijloacele de transport vor trebui sa fie dotate cu smartphone-uri, pe care se va instala gratuit softul Sumal, care va inregistra si acorda automat un cod unic de transport, ce va trebui sa fie trecut pe avizul de insotire.

"Tot ce s-a furat din paduri s-a furat cu acte in regula, intr-un procent foarte mic, eu zic pana-n 5%, s-a furat fara acte. Practic, cu acelasi aviz de insotire se faceau mai multe transporturi. Acum insa, acel cod unic le va interzice sa intre in depozit, pana cand nu acceseaza sistemul. La fel, in lanturile dintre depozite, pana cand iese mobila sau din tara. Deci este un sistem cu multe cai de control care sa impiedice transporturile ilegale de masa lemnoasa", a precizat Pana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit ministrului, in primele trei luni sistemul se va aplica in doar trei judete, cele mai exploatate, probabil Harghita, Covasna si un altul, nestabilit inca, dupa care se va aplica alte trei, pana la acoperire nationala. Se va schimba si sistemul avize, care vor fi personalizate, dar vor continua, in paralel, si cele folosite in prezent.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016