Nucul
Nucul este un arbore viguros, cu crengi puternice si coroana foarte bogata, care poate atinge o inaltime de pana la 30m. Fructul are o singura samanta, cu doua cotiledoane mari.
In anul 1961 Romania producea 7,2% din productia mondiala de nuci, ocupand locul 4 in lume, iar in 1989 tara noastra ocupa locul trei in lume din punct de vedere al exportului de nuci.
Cele mai recomandate soiuri de nuc, la momentul actual, sunt urmatoarele: Sibisel Precoce, Geoagiu 65, Sibisel 44, Germisara, Orastie, Novaci, Susita, Pestisani, Victoria, Jupanesti, Bratia, Sarmis, Mihaela, Roxana, Velnita, Miroslava si Targu Jiu.
Judetele cu cea mai mare productie de nuci, unde se gasesc si cele mai valoroase soiuri si populatii, sunt urmatoarele: Alba, Gorj, Vrancea, Iasi, Prahova, Arges, Bacau, Valcea, Arad si Maramures.
Cateva dintre cele mai cunoscute soiuri recomandate pentru productie sunt:
Sarmis este un soi cu pomul de o vigoare mijlocie si foarte productiv. Fructul este mijlociu, ovoidal cu 49,8 % miez. Miezul contine 68% substante grase si 15,6% substante proteice si se recolteaza in perioada 10-20 octombrie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Soiul Mihaela are pomul de o vigoare mijlocie, poate fi homogam sau protogin, cu inflorire semitardiva si este rezistent la ger si ingheturi tarzii, fructul este mijlociu, ovoidal cu 49,5 % miez. Miezul contine 63,3% substante grase si 19,3% substante proteice si se recolteaza in perioada 15-20 septembrie.
Soiul Roxana are pomul semiviguros, infloreste tarziu, este protogin si rezistent la boli. Fructul este mijlociu, cu endocarpul neted si valve bine sudate. Miezul reprezinta 52,4% din greutatea fructului si contine 63,5 % substante grase si 19,4 % substante proteice. Se recolteaza in a doua jumatate a lunii septembrie.
Fructul se foloseste in alimentatie, dar are si utilizari terapeutice. Frunzele au actiune bactericida, bacteriostatica, astringenta, usor hipotensiva, cicatrizanta, emolienta, antitoxica. Frunzele de nuc contin si emana o mare cantitate de iod.
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Prima platforma dedicata brokerilor de asigurare
Agra Asigurari anunta lansarea platformei dedicate brokerilor pentru emiterea politelor agricole, potrivit unui comunicat. Acest program va contribui la eficientizarea procesului de emitere a politelor de asigurare, punand la dispozitie o gestiune eficienta a clientilor si un proces de lucru care el... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>