Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plante decorative folosite ca remedii naturale

plante-decorative-folosite-ca-remedii-naturale

Putini stiu ca unele dintre florile care infrumuseteaza gradinile sau sunt pastrate in camera pentru a improspata aerul, pot fi folosite si ca leacuri naturale, cu efect garantat.


Gradina din jurul casei sau buchetele de flori pastrate in vaza pentru a infrumuseta locuinta si a improspata aerul pot fi folosite la nevoie si ca sursa de remedii naturale pentru anumite afectiuni sau stari de indispozitie, flori precum trandafirul, lavanda, bujorul si altele avand si un insemnat potential curativ pe care putini il cunosc. In cele ce urmeaza, vom prezenta sase din cele mai cunoscute plante decorative care pot fi folosite si in scop curativ, cu efecte garantate.

Prima dintre acestea ar fi trandafirul, care, pe langa aspectul estetic si parfumul cu care umple gradinile, este si un excelent remediu pentru amigdalita. Infuzia obtinuta din petale de trandafir are rol dezinfectant, de aceea este bine sa fie folosita pentru  gargara, in cazul celor care sufera de dureri in gat. Se recomanda gargara cu infuzie din petale de trandafir de 3-4 ori pe zi iar durerile vor disparea complet.

Trandafirul le poate veni in ajutor si celor care sufera de anxietate, insomnie si migrene. Sunt de ajuns cateva petale de trandafir care trebuie puse in apa, in camera in care ne odihnim, pentru ca aceste stari sa dispara. La fel de eficient este si uleiul esential de trandafir.
 
Lavanda este un bun remediu in cazul insomniilor si migrenelor, ajutand totodata si la eliminarea toxinelor din organism. Totodata, ceaiul de lavanda reduce starile de anxietate, dar este si de ajutor in cazul celor care sufera de  indigestie. Lavanda prefera locurile luminoase din gradina si se adapteaza usor, mai ales in zonele de deal si in cele montane. Creste in tufe si prefera un sol umed.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Femeile care sufera de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingura de flori uscate, se toarna 250 de mililitri de apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient si pentru persoanele care sufera de infectii ale cailor respiratorii.

Totodata, un medicament obţinut din flori de bujor, din lemn dulce, curmal si din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei, la pacientii bolnavi de cancer. Cercetatorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit ca extractul atenueaza efectele secundare ale chimioterapiei, precum greata, diareea sau crampele.
 
Florile de gura-leului se folosesc sub forma de cataplasma, tinctura, infuzie si ceai. Gura-leului este de ajutor pentru persoanele care sufera de arsuri stomacale, de afectiuni ale ficatului, dar si de infectii ale gatului. Totodata, este eficienta si in vindecarea eczemelor.

Deşi este cunoscuta drept o planta decorativa, verbena are şi proprietati vindecatoare. Ceaiul preparat din florile acesteia combate starile de anxietate, calmeaza durerile de stomac si este foarte eficient in lupta cu migrenele. Se poate cultiva in ghiveci, cat si in gradina. Are diferite nuante de culori, de la roz, pana la rosu aprins.

In fine binecunoscutul musetel, cunoscut deopotriva ca planta meicinala dar avand si rol decorativ in gradina, este, de asemenea o buna resursa de sanatate. Ceaiul din flori de musetel ameliorareaza durerile menstruale, iar in cazul persoanelor diabetice, ajuta la scaderea glicemiei.Totodata, gargara cu infuzie de musetel este indicata in tratamentul amigdalitei si abceselor. Persoanele care au probleme cu tenul se pot spala pe fata cu infuzie de musetel.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016