Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce beneficii terapeutice are lucerna

ce-beneficii-terapeutice-are-lucerna

Desi este recunoscuta drept o planta furajera, lucerna poate fi folosita su succes si in fitoterapie, fiind un bun detoxifiant al ficatului, pansament gastric si favorizand scaderea valorilor colesterolului rau.


Lucerna contine toate mineralele si vitaminele cunoscute, enzime, precum si o cantitate echilibrata de molecule organice, aproape identice hemoglobinei umane. De aceea, poate fi folosita ca remediu natural sub forma de germeni, suc proaspat simplu sau in combinatie cu alte plante ori infuzii din frunze uscate.
 
Pentru americani si canadieni, lastarii verzi sau germenii de lucerna constituie deja un ingredient clasic al salatelor si sandwich-urilor. Şi in Romania, germenii de lucerna au inceput sa aiba succes mai ales in preparate bio, salate, gasindu-se si  la raioanele de fructe si legume ale unor magazine.
 
Germenii pot fi obtinuti si acasa punand semintele de lucerna intr-un vas cu apa fiarta si racita si schimband apoi apa de doua ori pe zi, pana cand semintele incoltesc.Consumul germenilor necesita cateva masuri de precautie pentru a evita riscul unor toxiinfectii alimentare.
 
Astfel, specialistii recomanda alegerea germenilor bio si ca lastarii sa aiba culoarea alba, cu varfurile verzi, cu aspect proaspat. Daca germenii sunt ofiliti ori au pete negre acestia sunt de evitat. Germenii se pastreaza la frigider si se spala sub jet de apa rece inainte de consum.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Sub forma de infuzii din frunze si flori uscate, lucerna are efecte revitalizante si remineralizante. De aceea, este una dintre cele mai bune plante in caz de oboseala si astenie, dar si in stari de convalescenta. Infuzia se prepara din un sau doua lingurite de planta la o cana cu apa fierbinte si se beau trei-patru cani pe zi, timp de trei saptamani.
 
Datorita continutului bogat in calciu, fosfor si fitoestrogeni, lucerna contribuie la intarirea oaselor. Este recomandata sub forma de infuzii in cazul persoanelor care sufera de decalcifiere, unghii casante, par tern si fragil.
 
Semintele de lucerna contin saponine, care au capacitatea de a se atasa de moleculele de colesterol si astfel de a le elimina din sange. Cu alte cuvinte, lucerna curata vasele de sange de grasimi. Un studiu arata ca un consum de 40 grame de germeni de lucerna pe zi, timp de 8 saptamani, diminueaza cu 18 la suta nivelul colesterolului rau.
 
Lucerna mai este recomandata si pentru detoxifierea si stimularea functiei ficatului, pentru purificarea sangelui. Mai mult, in frunzele de lucerna se gaseste o substanta, asa-numita „vitamina U“, care previne ulcerul. In cazul consumarii infuziei de lucerna inainte de masa, functiile gastrointestinale sunt ajutate deoarece aceasta faciliteaza elibe­rarea unor compusi gastrici care ajuta digestia. In egala masura, lucerna poate ajuta la asimilarea subs­tantelor nutritive din alimente, daca este consumata la sfarsitul mesei. Infuzia de lucerna mai ajuta si la prevenirea arsurilor stomacale, balonarii, indigestiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016