Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile: Primii pasi in infiintarea unei ferme de capre

afaceri-profitabile-primii-pasi-in-infiintarea-unei-ferme-de-capre

Costurile initiale se ridica la aproximativ 15.000 de lei, insa fermierii care au inceput o astfel de afacere spun ca banii se recupereaza in primul an.


Dintre afacerile profitabile din domeniul cresterii animalelor,  ferma de capre pare a fi cea mai indicata, necestitand o investitie initiala de aproximativ 15.000 de lei, bani care vor fi insa recuperati inca din primul an.
 
Astfel, o capra costa in medie circa 300 de lei, iar pentru infiintarea unei ferme este nevoie de cel putin 30 de animale. Acestea vor costa in jur de 9.000 de lei, costuri la care se adauga si cele necesare pasunatului.
 
Pentru doua hectare de pasune, costurile sunt in jur de 6.000 de lei, bani care se adauga celor cheltuiti pentru achizitionarea caprelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din experienta celor care au pornit deja la drum intr-o astfel de afacere, rieise ca intr-un an, cele 30 de capre dau in jur de 8.500 de litri de lapte, din care de obtin circa 1.400 de kilograme de branza, ce poate fi vanduta cu aproximativ 15 lei kilogramul
 
Dupa un an se ajunge astfel la un venit de 21.000 de lei, suma ce acopera investitia initiala, rezultand si un profit de 6.000 de lei care poate fi reinvestit pentru exrtinderea fermei.
 
In primul an este indicat ca fermierul sa se ocupe personal de ferma pentru ca, in cazul in care ar fi angajat un cioban, pentru plata acestuia timp de un an ar fi necesari inca 15.000 de lei.
 
Un litru de lapte de capra se vinde en-gros la un pret de 1,7 lei. De asemenea, un ied se vinde cu 15 lei kilogramul in viu 20 de lei pe kilogram in carcasa.
 
Potrivit Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine, in Romania exista in prezent peste doua milioane de capete.
 
In Europa sunt in jur de 19 milioane de capre ce reprezinta 20% din productia mondiala de lapte. In Franta sunt cele mai multe ferme de capre, iar in lume, cei mai multi crescatori de capre sunt in China.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.27 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016