Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura acvaponica, o solutie pentru a obtine productii mari de pe suprafete mici

agricultura-acvaponica-o-solutie-pentru-a-obtine-productii-mari-de-pe-suprafete-mici

Doi soti din Focsani au reusit sa demareze o astfel de afacere de viitor, care combina acvacultura cu agricultura.


Un concept mai nou de a face agricultura incepe sa fie pus in practica si in Romania, printre promotori numarandu-se doi soti din Focsani, care, dupa mai multe investitii esuate in alte domenii, s-au gandit sa infiinteze o ferma acvaponica.
 
Agrucultura acvaponica presupune cultivarea de legume combinata cu crestrea pestilor, obtinandu-se astfel o productie dubla, suta la suta ecologica. Procedeul presupune o simbioza intre pesti si plante, pestii, prin dejectiile produse, oferind hrana plantelor, iar acestea ajutand la curatarea apei. Plantele se cultiva pe o suprafata speciala  poroasa, deasupra apei in care inoata pestii, nefiind necesara folosirea ingraşamintelor, a pesticidelor sau a altor chimicale, pentru ca peşti nu ar rezista sub influenţa acestora. Un important avantaj, faţa de agricultura convenţionala il constituie faptul ca productia de legume este de 8 ori mai mare şi legumele lor au gust mai bun, sunt dulci, gustoase şi pline de arome.
 
Cei doi doti din Focsani si-a amenajat mica lor ferma acvaponica pe o suprafata de 120 de metri patrati, pe care au amenajat cinci bazine in care inoata cate 80 de carasi, deasupra carora au plantat salata, aproximativ 6.000 de bucati. Printr-un sistem de filtrare, apa se plimba de la pesti la plante si inapoi, asigurandu-se astfel hranirea salatelor cu dejectiile pestilor, si totodata, curatarea apei care se intoarce in bazinele cu pesti.
 
O componenta a sistemului acvaponic este acvacultura, care presupune existenta pestelui si a unui bazin de crestere pestelui. In bazinul lor, pestii primesc cu apa proaspata si hrana pentru a se dezvolta. Ca o consecinta fireasca, apa din bazin se umple cu fecale si deseuri rezultate din procesul de hranire a pestilor. Aceasta apa plina de deseuri organice este tratata cu microbi si bacterii benefice, care transforma deseurile in nutrienti pentru plante, dupa care apa trece in sistemul de hidrocultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Componenta de hidrocultura presupune ca plantele si culturile sunt cultivate in apa bogata in nutrienti, care a trecut in zona de cultivare a legumelor, din bazinul de peste. In timp, apa este utilizata de plante, care consuma substantele nutritive din ea si se umple cu deseuri vegetale. Consumarea nutrientilor din apa de catre straturile de legume face ca apa sa devina, din nou, utilizabila pentru peste, asa ca este pompata inapoi la bazin, iar procesul de recirculare reincepe. Un sistem acvaponic functioneaza continuu in baza reciclarii si recircularii apei intre bazinul de peste si straturile hidroponice, minimizand astfel cerinta pentru apa sau ingrasaminte.
 
Cele mai populare tipuri de peste crescute in proiectele acvaponice sunt tilapia, barramundi, bibanul de argint, somnul sau somnul tandanus, bibanul Jade si codul Murray, iar cele mai profitabile plante cultivate sunt legumele cu frunze verzi (salata verde, spanacul, chardul elvetian, varza chinezeasca), busuiocul, trandafirii, tomatele, pepenele galben, ardeiul gras, fasolea, mazarea, nasturelul, ridichile, capsunele, ceapa, napii, pastarnacul, cartofii dulci, ierburile aromatice.
 
O sera acvaponica de mici dimensiuni, de 1.000 de litri, in care se pot creste in medie 22 de bibani, ar costa doar 2.300 de dolari. La aceasta, se adauga costul de functionare, care ar ajunge la aproximativ 320 de dolari pentru fiecare ciclu de productie, de aproximativ 6 luni.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.57 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016