Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce pasi trebuie urmati pentru deschiderea unei crescatorii de viermi de matase

ce-pasi-trebuie-urmati-pentru-deschiderea-unei-crescatoriide-viermi-de-matase

Pentru a deschide o afacere cu viermi de matase este nevoie de o investiţie de 14.000-15.000 de euro, rata profitabilitaţii fiind de 20%, dupa cum estimeaza specialistii in sericicultura.


Perioada de crestere a viermilor de matase este cuprinsa intre lunile mai si august si pot fi crescute doua serii de viermi de matase. Cu o incapere bine aerisita, avand ferestrele orientate catre nord-est, doua hectare de teren cultivate cu duzi şi un kilogram de oua de viermi de matase se poate porni o afacere profitabila.
 
Un hectar de plantatie de dud este suficient pentru cresterea a 100 de grame de oua/serie. Afacerea cu viermi de matase poate incepe cumparand un kilogram de oua, adica 1.000 de cutii a 10 grame, pe care sa le creasca si sa se distribuie larvele altor 50-100 de crescatori.
 
Avand in vedere ca o cutie de oua costa 6 euro si contine 20.000 de larve viabile, se poate spune ca este o afacere foarte buna. Pentru o cutie de 10 grame de oua este necesar un spatiu de 30 de metri patrati, iar pe un hectar de teren pot fi plantaţi circa 8.000 de puieti de dud.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dintr-un gram de oua se pot obtine aproximativ doua kilograme de gogosi, iar pentru cresterea unui gram de oua de viermi de matase sunt necesare 35-40 kilograme de frunze de dud.
 
O posibilitate pentru investitori este accesarea Programului National de Dezvoltare Rurala. Se pot elabora proiecte in euro pentru construirea, modernizarea si extinderea cladirilor operationale si a utilitatilor pentru procesarea produselor de matase, dar si pentru infiintarea de plantarii de duzi.
 
 
In Romania sunt cateva sute de crescatorii de viermi de matase care primesc materialic biologic de la firma Sericarom SA Bucureşti.
 
Preturile practicate pe piata romaneasca sunt de 600 euro/kg pentru ouale de viermi de matase, si de maximum 30 de euro/kg pentru gogosile de matase. Pentru firul de matase naturala se pot obţine aproximativ 30 de dolari pe kilogram.
 
Durata unui ciclu complet de productie este de 55-60 de zile, iar pe parcursul unui an se pot realiza doua serii de crestere  de viermi de matase. Succesiunea activitaţilor dintr-un ciclu este urmatoarea: - incubaţia oualor - 13-14 zile; - cresterea larvelor - 28-30 de zile; - ingogosarea şi recoltarea gogosilor - 10-11 zile; - curatarea si dezinfectia spatiilor 4-5 zile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016