Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene pentru tinerii fermieri care vor sa infiinteze livezi

fonduri-europene-pentru-tinerii-fermieri-care-vor-sa-infiinteze-livezi

Ministerul Agriculturii anunta ca fondurile pot fi accesate prin doua masuri din noul PNDR, respectiv Masura 121 - modernizarea exploatatiilor agricole si Masura 112- tinerii fermieri.


Tinerii fermieri care vor sa-si infiinteze o livada pot accesa fonduri europene in agricultura, Ministerul Agriculturii anuntand ca pentru o perioada de cinci ani, fiecare tanar care are un proiect in domeniul agriculturii poate primi pana la 50.000 de euro.
 
Banii se vor acorda in doua transe, prima, in valoare de 75%, se va da la inceputul proiectului, iar cea de-a doua in maxim trei ani de la decizia de finantare. Fermierul trebuie sa aiba domiciliul stabil in localitatea in care se afla exploatatia, trebuie sa prezinte un plan de afaceri, sa devina fermier activ si sa nu aiba un alt serviciu in acelasi timp.
 
Tanarul fermier trebuie sa mai demonstreze inaintea de a primi a doua transa ca a imbunatatit performanţele exploatariei agricole si ca valoarea productiei vandute este in procentaj de minim 20% din valoarea primei transe.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin PNDR 2014 - 2020, Romania are alocata o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro vin din fonduri europene, iar 1,347 de miliarde sunt de la bugetul de stat.
 
Potrivit Ministerului Agriculturii, documentele de obtinere a fondurilor europene pentru pomicultura, se refera la urmatoarele cheltuielili eligibile:
a) Reconversia plantatiilor existente, inclusiv costurile pentru defrisare, materiale de plantare, sisteme de sustinere, pregatirea solului, lucrari de plantare, plase antigrindina si drumuri de exploatare.
b) Infiintarea de plantatii pomicole, inclusiv costurile pentru materiale de plantare, sisteme de sustinere, pregatirea solului, lucrari de plantare, plase antigrindina si drumuri de exploatare.
c) Infiintarea de plantatii cu material saditor si portaltoi, 6 inclusiv costurile pentru materiale de plantare, sisteme de sustinere, pregatirea solului, lucrari de plantare, plase antigrindina si drumuri de exploatare.
d) Constructia, modernizarea si dotarea spatiilor de depozitare si a unitatilor procesare la nivelul exploatatiei.
e) Achizitionarea, inclusiv prin leasing, de masini/utilaje si echipamente noi, in limita valorii de piata a bunului respectiv;
f) Achizitionarea, inclusiv prin leasing, de mijloace de transport compacte, frigorifice, inclusiv remorci si semiremorci specilizate in scopul comercializarii produselor in cadrul lanturilor scurte;
g) Amenajarea, constructia si dotarea spatiilor de desfacere din cadrul exploatatiei.
h) Investitii care vizeaza imbunatatirea performantelor de mediu ale exploatatiilor pomicole (cresterea eficientei energetice a cladirilor, modernizarea si infiintarea sistemelor de irigatii la nivelul exploatatiilor, achizitionarea de instalatii de producere si utilizare a energiei regenerabile la nivelul exploatatiei). i) Achizitionarea sau dezvoltarea de software si achizitionarea de brevete, licente, drepturi de autor, marci.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016