Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grupul Cris-Tim isi deschide crama si fabrica de mancare gata preparata

grupul-cris-tim-isi-deschide-crama-si-fabrica-de-mancare-gata-preparata

Presedintele grupului a anuntat recent ca in acest sens se vor investi anul acesta peste 5 milioane de euro.


Cris Tim, unul dintre cei mai mari producatori alimentari din Romania, va investi in acest an peste 5 milioane de euro intr-o crama si intr-o fabrica de mancare gata preparata, segment care a crescut cu 30 la suta anul trecut.
 
In acest sens, Radu Timis, presedintele grupului, a declarat ca „in acest an investim aproximativ 3 milioane de euro intr-o fabrica noua de ready-meal -mancare gata preparata, vanduta in principal la caserola - la Filipestii de Padure. Vom incepe in acest an si anul viitor va intra in functiune. Plecam de la o capacitate de 10 tone pe zi, iar in doi ani vom ajunge la 15-20 de tone pe zi. Vom produce salate, grill-uri gata preparate si vom trece la supe. E o zona pe care am identificat-o ca fiind de viitor”.
 Cris Tim produce deja mancare la caserola si a avut anul trecut vanzari pe acest segment de peste 5 milioane de euro pe an, in crestere cu 30 la suta. In paralel, Timiş vrea sa mai investeasca 2,5 milioane de euro intr-o „crama butic”.
 
„Va fi o adaptare pentru cele 33 de hectare de vita-de-vie pe care le avem la Ceptura, si unde vom mai planta 6 hectare. Vom produce vinuri in zona super premium. Noi am inceput de anul trecut sa producem vinuri, dar nu la noi, ci la o crama vecina. Vom incepe constructia din acest an si probabil vom procesa de anul viitor”, a mai spus el.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Tot in acest an, grupul si-a propus sa extinda centrul de logistica de la Filipestii de Padure si sa inceapa sa produca iaurturi pentru copii, tintind gama super premium, dar si o inghetata cu care se va adresa zonei de Horeca.
 
„A fost un an bun 2014. Am avut o crestere de 20% in zona mezelurilor si pe total grup am crescut cu 15%. Asta inseamna ca am inchis anul trecut cu afaceri la nivelul intregului grup de aproximativ 90 de milioane de euro si cu o EBITDA in crestere de la 8% la 10%”, a afirmat Timis.
 
Din grupul Cris Tim fac parte mai multe firme, printre care una de procesare de mezeluri, o firma de logistica si vanzare, o ferma cerealiera si de vaci cu lapte, o ferma viticola, una de catering si magazine si o societate de constructii.
 
„Toate liniile de business au crescut, dar cel mai tare a crescut zona de mezeluri. Piaţa mezelurilor este stabila, la un miliard de euro pe an. Cu tot cu evaziunea fiscala, insa, ajunge la 1,5 miliarde de euro. In Romania, consumul de carne şi mezeluri este 55 kg pe cap de locuitor, iar in Comunitatea Europeana este undeva la 85%. Romanii consuma in jur de 30 de kilograme de mezeluri pe an”, a mai spus presedintele grupului.
 
Anul trecut, grupul Cris Tim a investit 8 milioane de euro in mai multe directii, printre care o fabrica de salam de Sibiu, care va intra in piata in doua luni si jumatate, in cresterea capacitatii de productie pentru mezelurile crud-uscate, in linii de ambalare complet automatizate, in zona de management, in managementul calitatii totale si in cresterea capacitatii de stocare-silozare la ferma care a ajuns la 1.000 de vaci.
 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016