Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incubatoarele de prepelite - o afacere tot mai raspandita printre fermieri

incubatoarele-de-prepelite-o-afacere-tot-mai-raspandita-printre-fermieri

Pentru a porni o astfel de afacere, nu este nevoie de o investitie foarte mare, iar profitul incepe sa apara foarte curand.


De cativa ani, romaniii au descoperit beneficiile consumului de oua de prepelita si ca atare, cererea pe piata interna a crescut brusc, fermele de prepelite devenind in acest context o afacere rentabila.
 
Au existat insa fermieri care s-au gandit ceva mai departe, infiintand afaceri pentru a le furniza pasarile celor care doreau sa infiinteze aceste ferme. Astfel, au aparut incubatoarele de prepelite, afacere ce necesita o investitie mica, cu un profit garantat, in conditiile in care cererea de pasari si oua este foarte mare la acest moment.
 
Printre primii fermieri din Romania care au infiintat un astfel de incubator s-au numarat sotii Muresan din judetul Brasov, care isi amintesc ca au pornit la drum in urma cu cativa ani, investind doar 200 de lei.  Din aceasta suma, 150 de lei i-a costat dispozivul - incubatorul propriu -zis - iar cu 50 de lei au cumparat 200 de oua pe care le-au pus la clocit.
 
Primii clienti au fost prietenii si cunoscutii, care mai intai au apelat la ei pentru ouale de prepelita, ulterior dorindu-si sa aiba propriile pasari, astfel ca mica investitie s-a transformat treptat intr-o afacere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Microferma sotilor Muresan a inceput astfel sa aiba comenzi din toata tara, distribuind atat oua cat si prepelite si sicubatoare pentru cei care doreau sa inceapa o afacere asemanatoare.
 
Sanda Constantin este una dintre clientele micorfermei sotilor Muresan, care,si-a pornit la randul sau propria afacere, plecand de la ideea acestora. Investitia a constat in reralizarea unui rastel metalic pe care au fost amplasate custile si maternitatea pentru prepelite, dupa care a achizitionat incubatorul si ouale, suma totala investita fiind de 4.400 de lei.
 
Crescatorii spun ca puii de prepelita ajung la maturitate in 6 saptamani, cu conditia sa fie tinut intr-un mediu uscat si calduraos, dupa cele 6 saptamani ajungand sa faca primele oua. Prepelita face doua oua pe zi, o data la 14 ore, proprietarul unui astfel de incubator putand comercializa atat ouale cat si prepelitele vii.
 
„ E inca mult loc pe piata. Oricine are o gospodarie, oricat de mica, poate incepe sa creasca prepelite. Un start potrivit ar fi undeva la 250-300 de prepelite. Asta ar insemna o investite intre 3000 si 5000 de RON, o investitie destul de mica”, spune Miodin Muresan, care a mai precizat ca in cazul sau, investitia a fost amortizata in 10 luni.  „300 de prepelite produc cam 8400 de oua pe luna. Un ou se vine cu 30 de bani. Rezulta un venit de 2500 de lei. Daca scadem 750 de lei hrana si 100 de lei utilitatile, tot ramanem cu 1600 de lei profit curat pe luna”, a mai precizat fermierul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016