Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mostenirea fratilor Catean, transformata intr-o ferma profitabila

mostenirea-fratilor-catean-transformata-intr-o-ferma-profitabila

Desi niciunul dintre ei nu a implinit 30 de ani, cei trei frati din Brasov au pus pe picioare o afacere rentabila, plecand de la cateva animale mostenite de la bunicul lor.


Silviu, George si Ionut Catean au doar 28, 26 si 23 de ani, si in ciuda tineretii, sunt deja ferimieri cu experienta, un atu in acest sens fiind si traditia familiei din care se trag. Munca pentru a pune pe picioare ferma de animale pe care cei trei frati o detin in prezent, a inceput in urma inca din 1998, atunci cand au primit mostenire la moartea bunicului lor 30 de oi, o vaca si un cal. Acesta a fost punctul de pornire, cei trei frati hotarandu-se atunci sa continuie traditia pe care familia lor o avea in domeniul oieritului.
 
Intre timp, Silviu a devenit medic veterinar, George, economist iar Ionut, cascador, in paralel cu formarea profesionala ocupandu-se si de ferma pe care o administrau impreuna. Nu le-a fost usoar de la inceput, insa nu au descurajat si astfel au reusit ca in decurs de 16 ani sa sporeasca numarul animalelor primite mostenire.
 
In prezent, ferma lor numara 1.100 de oi, 110 vaci , 9 cai, 100 de hectare de teren agricol si 150 de hectare de pasune. Nu pot spune cu exactitate cat au investit pana acum dar precizeaza ca sumele obtinute le-au reinvestit permanent, adaugand bani si din alte surse. „Pana atingi un anumit prag al rentabilitatii, este nevoie sa sustii activitatea cu surse din afara. Avantajul pe care l-am avut si il avem este faptul ca incercam sa mentinem un sistem integrat inchis. Adica cresterea animalelor pentru materie prima, prelucrearea materiei prime si valorificarea in mod direct a acesteia. Partea de agricultura vine sa asigure inputurile pentru ferma. Tot ceea ce se cultiva se valorifica prin furajarea aniamelelor” sustine unul dintre cei trei frati.
 
Au incercat sa acceseze si fonduri europene, insa spun ca aceasta tentativa s-a soldat cu o dezamagire crunta, intrucat localitatea Rotbav din judetul Brasov, acolo unde isi au ferma, nu facea parte din zona tinta. Au depus in urma cu doi ani doua proiecte, insa nu au reusit sa obtina finantarile dorite, iar in prezent spera sa aiba mai mult succes in accesarea fondurilor prin noul PNDR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La ferma Fratilor Catean se produc branzeturi dupa retetele traditionale, mostenite de la strabuni, fiind folosite chiar si unelte traditionale, folosite de zeci, chiar sute de ani. Pastrama afumata sau carnatii de oaie, sunt de asemenea, alte produse specifice fermei, iar pentru a-si pune in valoare productia, cei trei fermieri si-au deschis si un magazin in Brasov, inca din 2001.
 
Datorita cunostintelor de marketing ale lui George Catean, si-au creat o retea de distributie proprie, si-au atras clienti fideli, iar din luna octombrie a anului trecut detin chiar si un stant propriu in incinta Carrefour Brasov.

Sursa foto:  bizbrasov.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016