Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei ferme de familie au gasit reteta succesului intr-un parteneriat

trei-ferme-de-familie-au-gasit-reteta-succesului-intr-un-parteneriat

Fermierii preiau pui de o zi de la grupul Nutrientul din Palota, impreuna cu furajele necesare, ii cresc 42 de zile, pana ajung la peste doua kilograme si ii vand aceleiasi firme la pretul pietei.


Trei ferme de familie din satul bihorean Miersig deruleaza afaceri de zeci de mii de euro din cresterea puilor de carne, folosind cateva cladiri ale fostului CAP, amenajate intr-un parteneriat cu cel mai mare producator de nutreturi combinate din zona. Fermierii au avut si un mentor, in persoana decanului Facultatii de Protectie a Mediului din Oradea, Ioan Chereji, care le-a impartasit cate ceva din exparienta si pregatirea sa.
 
La o prima vedere, reteta succesului celor trei ferme pare extrem de simpla, fermierii pleluand  pui de o zi de la grupul Nutrientul din Palota, impreuna cu furajele necesare, dupa care ii cresc 42 de zile pana ajung la peste doua kilograme si ii vand aceleiasi firme la pretul pietei. La preluare, grupul Nutrientul le scade din pret valoarea puilor de o zi si a furajului necesar celor trei faze de crestere, respectiv starter, crestere si finisare.
 
Despre aceasta afacere, Ana Curtu, proprietara unei dintre ferme, spune ca este una foarte rentabila pentru ca are de la bun inceput asigurata piata de desfacere, ceea ce este cel mai important lucru, intrucat orice zi de intarziere in livrarea puilor inseamna cheltuieli in plus, avand in vedere ca ferma sa are o capacitate de 10.000 de pui.
 
„Domnul profesor Ioan Chereji a fost mentorul nostru cu tot ce se numeste ajutor. Dansul a fost primul care a inceput in sat afacerea cu pui de carne, apoi au prins curaj si altii. Ne-a invatat si ne-a ajutat mult si cu tehnologia. Daca nu era dansul, nu ne apucam noi de crescut pui” a precizat Ana Curtu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Femeia a urmat cu strictete toate indicatiile primite de la decan si a reusit. A inceput afacerea cu pui de carne in 2008. A vandut cele 16 vaci pe care le avea si cu banii stransi s-a apucat sa amenajeze hala pentru pui in grajdul vacilor. Cum nu i-au ajuns banii, s-a imprumutat la banca si a cumparat cu 20.000 de euro toate instalatiile din interior, de incalzire, de lumina, sistemele de hranire, in cea mai mare parte automatizate.
 
„Am pornit totul pe cont propriu, fara sa apelam la subventii nationale ori europene. Acum daca se vor da fonduri pentru fermele de familie va fi mult mai usor pentru altii sa inceapa. De la bun inceput am pornit cu zece mii de pui, pentru ca, si daca-s o mie, tot atata cheltuiala ai”, a spus proprietara fermei.
 
Localnicii au aflat in detaliu cum se construieste o ferma de pui de carne, ce instalatii sunt necesare, cat costa, de unde le pot procura, tehnologia de crestere si cat se poate castiga. Toate calculele facute de decanul Chereji le-au dovedit satenilor, si in realitate, ca, dincolo de cheltuieli, o ferma cu zece mii de pui, pe 650 mp, poate produce cam 9.000 de lei beneficiu la o serie de pui. Intr-un an, o ferma poate rula sase serii de pui, pentru cresterea uneia fiind necesare doua luni, pentru ca dupa livrarea la 42 de zile, la greutatea de 2,5 kg, urmeaza perioada de curatare si dezinfectare a adapostului. Iar statul acorda subventie de 2 lei/cap de pui livrat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016