Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fructe si condimente recomandate pentru calmarea durerilor

fructe-si-condimente-recomandate-pentru-calmarea-durerilor

Pe langa gustul placut si continutul bogat de vitamine, unele fructe si legume au chiar si proprietati analgesige putand fi eficiente pentru calmarea anumitor tipuri de dureri, fara a mai fi nevoie de medicamente.


Primele in aceasta categorie trebuie mentionate ciresele, care au un bogat continut de antioxidanti puternici, ce poarta denumirea de antociani. Acestia au proprietatea de a reduce inflamatia si a inhiba enzimele responsabile de durere, actionand in aceeasi maniera  ca medicamentele speciale, cum ar fi aspirina. Studiile sugereaza ca sportivii care consuma in mod regulat suc de cirese vor  avea mult mai putine dureri musculare pe durata unei competitii.
 
De preferat este ca aceste fructe sa fie consumate proaspete in mod regulat, pe tot timpul sexonului lor, insa la fel de eficiente s-au dovedit a fi si cele congelate, consumate in extra-sezon.
Coacazele, au si ele proprietati calmante, pentru ca reusesc sa creasca nivelul unor compusi cunoscuti ca proteine de soc termic ale organismului. Acestea sunt implicate in raspunsul firesc al celulelor in fata stresului si se crede ca scad, in mod natural, odata cu varsta. Coacazele sunt, de asemenea, o sursa importanta de antociani, cu beneficii anti-inflamatorii si contin taninuri ce reduc inflamatiile.
 
Cercetatorii sugereaza ca afinele pot controla simptomele dureroase ale colitei sau durerea de la nivelul colonului. Acest lucru se datoreaza si faptului ca sunt o sursa buna de fibre insolubile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Cercetarile arata ca semintele de telina contin mai multi compusi anti-inflamatorii, printre care si o substanta puternica, cunoscuta sub numele de apigenina. Se pare ca semintele de telina pot fi benefice in special pentru durerile cauzate de artrita si guta, in primul rand pentru ca reduc inflamatia si in al doilea rand pentru ca scad nivelul acidului uric, considerat cauza majora a durerii de guta.
 
Medicatia recomandata pentru reducerea acidului uric este adesea insotita de disconfort, efecte secundare precum greata, varsaturi, ulcere si sangerari, si de aceea se pot folosi seminte de telina ca un substitut pentru sare, in supe, sosuri, tocane si sosuri pentru salate.
 
Un alt analgezic natural este si ghimbirul, considerat si un bun adjuvant digestiv si imunitar. Un studiu a constatat ca injectiile pe baza de extract de ghimbir au redus considerabil durerile pacientilor cu osteoartrita.
Substantele din ghimbir care amelioreaza durerea includ gingerol, paradol, substante cu calitati similare cu aspirina si ibuprofenul.
 
Ghimbirul reduce durerea prin scaderea inflamatiei, dar si prin inhibarea unei enzime care cauzeaza inflamatia-cheie.
 
Ardeiul iute, contine un puternic anti-inflamator numit capsaicina. Studiile arata ca aceasta reduce un produs chimic cheie, responsabil de trimiterea semnalelor de durere la nivelul creierului, din sistemul nervos local. Acest condiment poate fi consumat si  sub forma de pulbere sau chiar zdrobit.
 
Folosita in mod deosebit ca mirodenie in bucataria indiana si cea thailandeza, curcuma poate fi achizitionata si de pe piata autohtona, fiind recomandata si pentru proprietatile sale anti-inflamatorii. Curcumina este principalul ingredient terapeutic din acest condiment iar cercetarile au aratat ca acest component este eficient pentru durerile articulare si poate ajuta la reducerea inflamatiilor dureroase, specifice artritei reumatoide, putand fi la fel de eficienta ca ibuprofenul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016