Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce trebuie sa stiti despre tinctura de rostopasca

tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-tinctura-de-rostopasca

Tinctura de rostopasca este o soluţie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei.Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.


Rostopasca face parte din familia Papaveraceae, fiind o planta care in antichitate era utilizata in bolile ficatului şi vezicii biliare. Conform scrierilor medicului si botanistului grec Dioscoride, denumirea ştiinţifica a plantei, Chelidonium, provine din grecescul ,,helidonous”, care inseamna „randunica” si se datoreaza faptului ca perioada de inflorire a plantei coincide cu sosirea randunelelor.
 
In medicina traditionala, rostopasca era intrebuinţata in afectiuni hepato-biliare. Eficienta plantei se datoreaza continutului ridicat in alcaloizi, substante bioactive raspunzatoare de aparitia efectelor farmacodinamice. Principalii alcaloizi din compoziţia plantei sunt chelidonina, homochelidonina, sangvinarina, cheleritrina, coptizina si berberina.
Se mai numeşte negelarita, crucea-voinicului, buruiana-de-cele-sfinte, galbanare, hilindunea, iarba-randunelei, mac-salbatic, maselarita, negeloasa sau scanteiuta.

Folosita pentru uz intern, tinctura de rostopasca stimuleaza si regleaza secretia hepatica de bila, stimuleaza tonusul si peristaltismul vezicii biliare ameliorand fluxul biliar, normalizeaza valorile bilirubinei si ale colesterolului. Solutia este antilitiazica, hepatoprotectoare, hipolipemianta, hipocolesterolemianta, analgezica, antispastica, antiinflamatoare, antibacteriana, antimicotica, antivirala, antitumorala. Totodata, folosita pentru uz extern, are efect cicatrizant, antibacterian, antimicotic, antivirala si antitumoral.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Intern, contribuie la functionarea normala a sistemului hepato-biliar, prin stimularea producerii si eliminarii de bila, mentinerea tonusului si peristaltismului vezicii biliare in limite normale, mentinerea concentratiei normale a bilirubinei in sange si protejarea celulelor hepatice.

Totodata, are un rol important in mentinerea concentratiei normale a colesterolului si grasimilor in sange si la nivelul ficatului si normalizarea procesului de diviziune celulara la nivelul ficatului, esofagului, pancreasului si plamanilor.
Extern, contribuie la reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii.

Ca indicatii pentru uzul intern, se utilizeaza ca adjuvant in dischinezii biliare, colecistite acute si cronice, colici hepatobiliare, litiaza biliara, spasme ale tractului gastrointestinal, tuse spastica, tumori de esofag, pancreas, plamani.
Extern, se utilizeaza ca adjuvant in dermatoze, psoriazis, infectii cronicizate ale pielii, negi, bataturi, cheratita, tumori cutanate.

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal, intrucat, din cauza continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica.
Tot din cauza continutului de alcool, nu se recomanda administrarea in hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica si ciroza hepatica.

Tot la fel de benefice sunt si efectele ceaiului de rostopasca, recomandat in mod special pentru afectiunile ficatului. totodata este recomandat pentru a contracara efectele intepaturilor de insecte, fiind si un stimulent pentru respiratie

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016