Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10.000 de hectare au ramas necultivate cu grau, in judetul Mehedinti

10000-de-hectare-au-ramas-necultivate-cu-grau-in-judetul-mehedinti

Fermierii din judet aveau in plan cultivarea a 55.000 de hectare, insa nu au reusit sa acopere toata aceasta suprafata, in special din cauza conditiilor meteo nefavorabile.


Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Agricole si Dezvoltare Rurala Mehedinti, Monica Lungu, situatia a fost cauzata de conditiile climaterice extreme, in special seceta, care nu au permis efectuarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ la timp, dar si de faptul ca anumite terenuri nu au fost eliberate de culturile infiintate in primavara. 
 
„Conform specialistilor, din cele 45.000 de hectare cu grau doar pe aproximativ 50% acesta a rasarit. Sa speram ca vremea ii va favoriza pe agricultori si recoltele de anul viitor nu vor avea de suferit”, a spus Monica Lungu.
 La nivelul intregului judet, au fost semanate in perioada optima 5.000 de hectare cu triticale, 2.500 de hectare cu orz, 1.500 de hectare cu rapita, 500 de hectare cu orzoaica si 150 de hectare cu secara.
 
In acelasi timp, fermierii din judetul Gorj sunt aproape la final cu campania de toamna, reusind sa semene pana in prezent intreaga suprafata de orz si triticale si circa 90 la suta din cea cu grau.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Seful DirecÅĢiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dan Tanasescu a precizat ca „mai avem cateva suprafete care trebuie insamantate cu grau, dar deja suntem pe final. Din totalul de 9.600 de hectare care trebuie insamantate cu grau, pe 90 la sutas a fost deja incheiata campania. La triticale si la orz, toate suprafetele au fost insamantate, si anume 1.600 de hectare, respectiv 300 de hectare la orz. Suntem un pic intarziati la grau din cauza ploilor de saptamana trecuta, in general, culturile se dezvolta bine”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016