Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brasov: Produse marca Delta din Carpati Doripesco, atestate de ministerul Agriculturii

brasov-produse-marca-delta-din-carpati-doripesco-atestate-de-ministerul-agriculturii

Este vorba de mai multe preparate din peste crescut intr-o are naturala protejata si transportat viu catre sectiile de procesare.


La finalul anului trecut a fost adoptat si publicat in Monitorul Oficial ordinul privind produsele traditionale, cu formularul prin care producatorii pot solicita includerea in Registrul National al Produselor Traditionale, urmand apoi sa primeasca un atestat pentru produsele recunoscute ca incadrandu-se in cerintele actului normativ.
 
Recent, directorul general din cadrul MADR, Viorel Morarescu, declara ca de la intrarea in vigoare a noului ordin, ministerul a atestat 51 de produse traditionale, apartinand unui numar de 10-12 producatori, in timp ce numarul de dosare respinse este de 64, produsele respective neintrunind conditiile impuse de lege. totodata, acesta mai preciza ca pe masa responsabililor din minister se mai aflau in lucru alte 17 dosare.
 
Printre produsele traditionale atestate recent se numara si cele ale unei companii din localitatea borsoveana Hachiu, produse ce poarta marca Delta din Carpati Doripesco. Este vorba despre Bagheta Pescareasca, Salata de Icre de Crap, Salata de Icre Ardeleneasca, Pastrav Ardelenesc, Pastrama Pescareasca si Batog Afumat,, produse provenite dintr-o arie naturala protejata Sit Natura 2000 si Sit Ramsar, acolo unde se afla complexele piscicole din care provine pestele folosit ca materie prima.
 
Dupa cum spun producatorii, pestele folosit la prepararea produselor este crescut in complexele piscicole aflate in custodia firmei, se transporta viu in hidrobioane, catre sectia de procesare, unde ajunge in maxim o ora. In plus, de la receptie si pana la obtinerea produselor finite, nu se depasesc 72 de ore, asigurandu-se prospetimea, siguranta si calitatea produsului finit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe langa aceste produse pentru care firma brasovean a  obtinut atestarea, a fost depusa documentatia si pentru a se obtine denumirea de origine protejata pentru produsul Novac afumat din Tara Barsei si e de asteptat ca, in cel mai scurt timp, sase obtina si aceasta atestare. O parte dintre produsele firmei se exporta in Germania si in Franta, iar in Romania, produsele se gasesc in marile supermarketuri, dar si in cele sase magazine proprii, trei restaurante cu specific pescaresc si sase pescarii.
 
Conform normativelor in vigoare, „produs traditional” inseamna produs obtinut din materii prime din zona de productie si care nu are in compozitia lui aditivi alimentari, cu exceptia celor naturali, care prezinta o reteta traditionala, un mod de productie si de prelucrare, si un procedeu tehnologic traditional, si care se distinge in mod clar de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016