Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaziune fiscala pe scara larga la doua abatoare din Buzau

evaziune-fiscala-pe-scara-larga-la-doua-abatoare-din-buzau

In urma controalelor efectuate de politisti si specialisti ANSVSA, la doua abatoare autorizate pentru sacrificarea de bovine, ovine şi cai, precum si la 193 de persoane fizice si juridice care ar fi comercializat animale catre aceste abatoare, au fost identificate documente sanitar-veterinare, de miscare si contabile neconforme cu realitatea, certificate sanitar veterinare care nu corespund prevederilor legislatiei in vigoare si a fost suspendata activitatea unuia dintre abatoare si interzisa activitatea unui incinerator.


In perioada 14 – 17 octombrie, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., 50 de politisti de investigare a fraudelor si de ordine publica, impreuna cu specialisti ai Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, au efectuat controale la doi agenti economici din judetul Buzau, ce au ca obiect de activitate achizitionarea, sacrificarea si comercializarea carnii rezultate din procesul de productie.
 
Astfel, au fost verificate doua abatoare, autorizate pentru sacrificarea de bovine, ovine şi  cai, patru circumscriptii Sanitar Veterinare de Asistenta, un incinerator apartinand unuia dintre abatoarele verificate si 35 exploatatii comerciale si non-profesionale de bovine, din judetul Buzau.
 
Controalele au fost extinse in alte 5 judete, respectiv Braila, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, fiind verificate 193 de persoane fizice sau juridice, care au comercializat peste 1.600 de animale catre cele doua abatoare in ultimele 6 luni ale acestui an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din primele cercetari a rezultat faptul ca mai multe persoane ar fi achizitionat bovine de la alte persoane fizice, la preturi modice, iar ulterior le-ar fi revandut catre abatoare, la preturile practicate de catre acestea, fara a respecta legislatia sanitar-veterinara in ceea ce priveste trasabilitatea animalelor sacrificate.
 
In urma deficientelor constatate, a fost emisa ordonanta de suspendare a activitatii pentru 45 zile, pentru unul dintre abatoarele controlate. De asemenea, a fost interzisa desfasurarea activitatii incineratorului apartinand aceluiasi abator.
 
In timpul controalelor efectuate au fost depistate animale neidentificate, documente sanitar-veterinare, de miscare si contabile care nu sunt conforme cu realitatea, animale vii prezente in exploatatii, in conditiile in care acestea apareau ca fiind sacrificate in abator, certificate sanitar veterinare care atesta starea de sanatate a animalelor vii si  care nu corespund prevederilor legislatiei in vigoare, precum si care atestau ca abatoarele au receptionat animale vii provenite din gospodarii care nu au detinut niciodata animale.
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Buzau continua cercetarile fata de administratorii societatii, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016