Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Mehedinti nu vor sa plateasca impozit pentru culturile calamitate

fermierii-din-mehedinti-nu-vor-sa-plateasca-impozit-pentru-culturile-calamitate

Acestia au adresat o solicitare in acest sens autoritatilor locale, in cadrul unei intalnirei care a avut loc ieri.


Agricultorii din Mehedinţi s-au intalnit ieri cu reprezentantii Administratiei Judetene a Finantelor Publice si  le-au solicitat acestora sa-i scuteasca de la plata impozitului pe venit pentru culturile calamitate.
 
Potrivit presedintelui APA Mehedinti, Cornel Stroescu, actualul mod de impozitare nu este corect, intrucat este calculat la suprafetele si efectivele de animale declarate si nu la volumul de venituri obtinute.
 „Reprezentantii fiscului ne-au informat ca nu pot lua o decizie privind diminuarea sau anularea impozitului, intrucat numai printr-un act normativ se poate reglementa acest lucru. Noi am insistat sa se tina seama macar de ordonanta din 2013 care hotaraste scutirea de la plata a impozitului pentru culturile calamitate si animalele decimate de diferite boli, dar nu am gasit inţelegere”, a precizat Stroescu.
 
Reprezentantul producatorilor din Mehedinti a adaugat ca in judetul sau, in anul agricol 2013-2014, au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme aproximativ 20.000 hectare de culturi, dar DAJ a raportat autoritatilor centrale o suprafata agricola compromisa de numai 4.000 hectare, lucru care ii va obliga pe multi agricultori sa plateasca impozite pe un venit pe care nu l-au avut. Acesta a precizat ca va incerca sa reglementeze situatia printr-o vizita la Ministerul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Administratia Judeteana a Finantelor Publice a anunţat recent ca a incheiat protocoale cu primariile din teritoriu prin care acestea din urma pot incasa impozitul si contribuţiile aferente veniturilor din activitaţi agricole ale populatiei.

Potrivit purtatorului de cuvant al AJFP Mehedinti, Stefan Iriza, masura a fost luata pentru a nu mai obliga contribuabilii sa se deplaseze in municipiul Drobeta Turnu Severin pentru a-şi plati impozitele.
 
„Conform legii, entitatile fizice si juridice care realizeaza venituri din activitatile agricole trebuiau sa achite pana la 27 octombrie 50 la suta dintre debite. Se constata ca peste 70 la suta dintre acestia nu au platit invocand lipsa de timp si distanţa mare din localitatea de domiciliu si resedinţa judetului Mehedinti”, a afirmat Iriza.
 
Acesta a precizat ca „in cazul in care fermierii nu-şi vor achita impozitul integral pana la data de 15 decembrie li se vor calcula dobanzi şi penalitaţi de intarziere. Cuantumul dobanzii este de 0,03 la suta pentru fiecare zi de intarziere, iar nivelul penalitatii de intarziere este de 0,02 la suta pentru fiecare zi de intarziere”.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016