Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Galati: Producatorii din Baleni vor avea nevoie de „capsunari” din strainatate pentru a-si culege recolta

galati-producatorii-din-baleni-vor-avea-nevoie-de-capsunari-din-strainatate-pentru-a-si-culege-recolta

Oamenii spun ca productia de capsune va fi de circa patru ori mai mare fata de anul trecut si estimeaza o reducere semnificativa a preturilor.


Vremea mai rece si ploile abundente s-au dovedit a fi foarte benefice pentru culturile de capsune din intreaga tara, in zonele in care aceste fenomene s-au manifestat din abundenta, astfel ca producatorii estimeaza anul acesta productiii record.
 
Plantele deja au rodit din belsug, ceea ce la da mari sperante cultivatorilor, care mizeaza pe o productie de patru ori mai mare decat cea de anul trecut, in conditiile in care nici la acea vreme, recolta nu a fost foarte saraca.
 
Cultivatorii din Baleni, judetul Galati, chiar au inceput sa isi faca griji ca nu vor putea face fata singuri pentru a culege toata recolta de capsune, spunand mai in gluma, mai in serios ca „s-a intors roata” si a venit momentul sa apeleze ei la capsunari dinPolonia, Italia sau Spania, pentru a-i ajuta la stransul recoltei.
 
„O sa avem nevoie de forta de munca si cred ca o sa aducem din Moldova, din Polonia. Ii facem si pe altii capsunari, cum am ajuns noi, romanii, capsunari in alte tari. Dar mi-ar face placere chiar sa aduc si italieni la munca, ca eu am muncit paisprezece ani la ei” a declarat unul dintre cultivatorii galateni, care deja se afla in cautare de forta de munca pentru perioada cand va incepe culesul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Localnicii care se ocupa cu cultivarea capsunelor mai spun ca anul trecut culegeau cam o ladita de doua kilograme pe 10 metri de rand de cultura, in timp ce anul acesta, de pe aceeasi suprafata, estimeaza ca vor culege patru ladite, ceea ce inseamna 7-8 kilograme.
 
In aceste conditii, este mai mult ca sigur ca se va ieftimi si pretul de vanzare, producatorii fiind constienti ca va trebui sa lasedin pret , pentru a nu risca sa ramana cu marfa nevanduta. Deja, in unele zone, pentru cantitati mai mari, producatorii au fixat pretul de 5 lei pe kilogram.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016