Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

1 an de la scandalul carnii de cal. Producatorii autohtoni de carne inca sufera prejudicii

1-an-de-la-scandalul-carnii-de-cal-producatorii-autohtoni-de-carne-inca-sufera-prejudicii

Scandalul carnii de cal aduce prejudicii in continuare producatorilor autohtoni. La un an de la alerta lansata de CE exporturile de carne de vita au scazut in 2013 cu 40%, iar cele la carne de cal, cu 25%, conform cifrelor vehiculate de Liviu Harbuz, vicepresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.


”Desi in acea notificare a Comisiei Europene nu se facea niciun moment referire la Romania, mentionandu-se doar furnizorul de carne Comigel din Franta, in cazul acestui scandalul, vina a cazut pe o firma romaneasca de la care a fost obtinuta carnea de cal. Asa cum s-a descoperit ulterior, marfa fusesese livrata in ianuarie 2013 cu etichetarea corespunzatoare, fapt ce rezulta clar si din facturile companiei olandeze. In ciuda acestor dovezi, daunele aduse industriei carnii din Romania nu au fost reparate nici astazi”, a declarat Liviu Harbuz in cadrul unei sedinte parlamentare.

Deputatul a subliniat faptul ca procesatorii francezi si distribuitorul olandez au scapat de acuzatii, si incearca in prezent sa isi reconsolideze pozitia pe piata.

”Companiile care au furnizat carnea etichetata corespunzator si ulterior fals reetichetata in afara tarii au intrat in turbulente economice, iar, in prezent, acesti producatori nu mai vor sa comenteze incidentele si incearca sa isi canalizeze energiile pentru a depasi scandalul ce le-a zdruncinat afacerea din temelii. In acelasi timp, compania olandeza implicata a scapat nepedepsita”, a mai spus social-democratul.
Draap Trading Ltd, este comerciantul olandez, care a cumparat un lot de carne de cal de la doua abatoare romanesti si l-a vandut unor procesatori francezi, insistand ca a etichetat in mod clar carnea ca fiind carne de cal. Draap Trading Ltd a livrat carne companiei franceze Spanghero, care a aprovizionat, la randul ei, alta companie franceza, Comigel. Lasagna Findus in care s-a gasit carne de cal, in M.Britanie, provine de la instalatia Comigel din Luxemburg.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In opinia lui Harbuz, pentru o tara cu un numar atat de mare de cabaline, reducerea exporturilor cu 25% reprezinta un bilant terifiant.
”Cu toate ca ancheta Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a relevat faptul ca unitatile din Romania au respectat legislatia in vigoare, au livrat produse corect etichetate si nu au trimis catre statele membre carne tocata, de la declansarea scandalului, exporturile de carne de vita au scazut cu 40%, iar cele la carne de cal, cu 25%. Un bilant terifiant pentru tara care are al doilea cel mai mare numar de cai dupa Rusia”, a subliniat Habuz.

La sfarsitul discursului sau, deputatul a tinut sa isi arate aprecierea fata de serviciile veterinare romane.
”O lectie invatata din scandalul alimentar al carnii de cal (si nu numai) si pe care ar trebui sa nu o uitam: trebuie sa fim mult mai determinati pe viitor in sustinerea serviciilor veterinare din Romania, servicii care au dat, inca odata, dovada de profesionalism si eficienta”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016