Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

1,13 miliarde de euro contractate prin PNDR 2020 pentru proiecte de modernizare a infrastructurii din mediul rural

113-miliarde-de-euro-contractate-prin-pndr-2020-pentru-proiecte-de-modernizare-a-infrastructurii-din-mediul-rural

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a primit pana in prezent 1.921 de solicitari de finantare pentru proiecte de modernizare si realizare in mediul rural a infrastructurii rutiere, educationale si sociale, precum si de apa si apa uzata, in valoare de 1,9 miliarde de euro.


In urma selectiei aplicate cererilor de finantare primite, AFIR a incheiat cu autoritatile publice locale 1.352 de contracte de finantare pentru investitii in valoare de a

proximativ 1,13 miliarde de euro (inclusiv cele 311 proiecte in valoare de 143,7 milioane euro preluate prin procedura de tranzitie din PNDR 2013).Pentru decontarea cheltuielilor efectuate pana in prezent prin aceste proiecte, AFIR a efectuat plati in valoare de 429 milioane de euro catre autoritatile publice locale.

 Finantarea investitiilor in infrastructura de baza la scara mica din mediul rural este prevazuta in cadrul submasurii 7.2 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), respectiv realizarea si modernizarea drumurilor comunale, a retelelor de alimentare cu apa, de canalizare, a creselor, a gradinitelor, a unitatilor de tip afher school. Fondurile europene alocate prin PNDR 2020 pentru acest tip de investitii sunt de 1,05 miliarde de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Solicitarile de sprijin financiar pe care AFIR le-a primit prin PNDR pentru infrastructura rurala indica clar o nevoie mult mai mare de investitii in acest sector, dar si o capacitate de absorbtie foarte mare a fondurilor europene. Chiar daca fondurile disponibile nu acopera necesarul de investitii din mediul rural, putem observa ca sprijinul financiar, pe care il avem la dispozitie si pe care l-am acordat integral, aduce o contributie semnificativa la dezvoltarea comunitatilor locale si la imbunatatirea conditiilor de trai pentru populatia rurala.
              
Prin intermediul proiectelor de investitii finantate de AFIR, vor fi realizati 5.484 de kilometri de retea pentru alimentare cu apa si retea de canalizare in zonele rurale. De asemenea, vor fi modernizati aproximativ 4.000 de kilometri de drumuri comunale in toata tara. Cat priveste componenta educationala, AFIR sprijina infiintarea si modernizarea a 225 de gradinite, a 36 de crese si de unitati de tip after school, dar si extinderea sau modernizarea a 22 de institutii de invatamant secundar superior, filiera tehnologica a şcolilor profesionale din mediul rural.
              
Ca o concluzie relevanta, pot spune ca de aceste proiecte beneficiaza, pana in prezent, aproximativ 3,7 milioane de locuitori din zonele rurale.”, a precizat Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian CHESNOIU.
 
Sprijinul public acordat in cadrul sM 7.2 este 100% nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele depuse de autoritatile publice locale si de pana la 100% in cazul proiectelor de apa sau apa uzata.
 
 Sprijinul financiar nerambursabil nu depaseste 1.000.000 euro/ comuna, pentru investitii care vizeaza un singur tip de sprijin. Totodata, sprijinul nu depaseste 2.500.000 euro/ comuna, pentru investitii care vizeaza infiintarea infrastructurii de apa si apa uzata si 1.500.000 euro pentru extinderea acestei infrastructuri. Pentru proiectele de infrastructura educationala sau sociala, sprijinul acordat este de maximum 500.000 euro. Pentru proiectele colective (asociatiile de dezvoltare intercomunitara din care fac parte exclusiv comune, proiecte care vizeaza mai multe comune), valoarea sprijinului financiar ajunge la 4.000.000 euro.
 
De asemenea, pentru organizatii neguvernamentale (ONG-uri), sprijinul public nerambursabil acordat prin PNDR 2020 este de 80% din totalul cheltuielilor eligibile si de maximum 200.000 euro, pentru proiectele de infrastructura educationala sau sociala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016