Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5.100 de fermieri braşoveni au depus cereri pentru subvenţia pe suprafaţă


În mai puţin de o lună de la demararea campaniei de depunere a cererilor pentru schema de sprijin pe suprafaţă la centrele judeţene ale APIA s-au depus 383.865 de cereri. La nivelul judeţului Braşov s-au depus 5.100 de cereri, reprezentând un număr de 38% din numărul fermierilor existenţi. Pe primele locuri se află însă judeţele Ilfov, Vâlcea sau Călăraşi, cu peste 42%. În ceea ce priveşte numărul cererilor depuse, cele mai multe s-au înregistrat în Suceava, Olt şi Dolj, fiecare dintre acestea având peste 16.000 de cereri, scire Buna Ziua Brasov.

Perioada de desfăşurare a campaniei este 2 martie - 15 mai 2009, pentru cererile depuse în perioada 16 mai - 9 iunie percepându-se penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Beneficiarii măsurilor de sprijin pot fi persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pentru suprafaţa în cauză va fi acordat celui care lucrează terenul.

Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafeţe de cel puţin un hectar şi formate din parcele agricole de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole şi viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelelor trebuie să fie de minim 0,1 hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii. Pentru campania 2009, România beneficiază de o alocaţie financiară de aproximativ un miliard de euro, ceea ce reprezintă 115,9 euro pe hectar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016