Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

900 de tone de legume fara documente, descoperite in engros-uri din Bucuresti si Afumati

900-de-tone-de-legume-fara-documente-descoperite-in-engros-uri-din-bucuresti-si-afumati

Marfa provenea din achizitii intracomunitare, facute de firme care erau declarate inactive.


Cu ocazia controlalelor tematice efectuate in preioada premergatoare Pastelui, inspectorii Directiei Generale Antifraufa Aiscala din cadrul ANAF au descoperit o cantitate importanta de legume care se aflau la vanzare in doua mari complexuri en-gros din Bucuresti si Afumati, fara ca marfa respectiva sa fie insotita de documente de provenirnta. Este vorba de peste 900 de tone de legume comericlizate ilegal, care nu au fost descoperite intamplator , ci ca urmare a unei monitorizari atente din partea inspectorilor fiscali.
 
Astfel, dupa cum se arata intr-un comunicat remis de ANAF, inspectorii din cadrul Directiei Antifrauda au monitorizat in prealabil traficul de marfuri din punctele de trecere a frontierei, constatand cu aceasta ocazie ca firme care erau declarate inactive importau masiv legume si fructe prin achizitii intracomunitare.
 
Mergand pe fir, inspectorii au urmarit marfa intrata in tara si astfel au ajuns la cele doua complexuri en-gros, unde legumele fara documente erau scoase la vanzare.
 
Controalele au fost efectuate intre 11 si 16 aprilie, perioada in care au fost verificate 117 societati comerciale, ocazie cu care s-a depistat numeroase abateri in ceea ce priveste legislatia financiar contabila, motiv pentru care s-au aplicat 140 de amenzi de peste 1,26 de milioane de lei.  Inspectorii antifrauda au dispus si confiscarea a 154,29 tone de legume şi a unei sume totale de 413.283 lei in numerar, care fusese incasata fara emiterea actelor justificative prevazute de lege.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Inspectorii au emis si decizii de instituire a masurilor asiguratorii asupra a 119,7 tone de legume, care vor fi valorificate conform prevederilor legale in vigoare. Totodata, au fost sigilate si indisponibilizate 19 mijloace de transport, care contineau 754 de tone de legume si fructe, masura fiind dispusa ca urmare a inadvertentelor intre declaratiile vamale si starea de fapt fiscala, se mai arata in comunicatul ANAF.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016