Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A crescut numarul centrelor de prima vanzare pentru pestele pescuit in Delta

a-crescut-numarul-centrelor-de-prima-vanzare-pentru-pestele-pescuit-in-delta

Anul acesta vor functiona 51 de astfel de centre, pescarii avand la dispozitie o oferta mai variata, putand alege centrele la care pretul de achizitie a pestelui li se pare cel mai convenabil.


Conform estimarii facute de guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Edward Bratfanof, anul acesta, numarul centrelor de prima vanzare pentru pestele din Delta a crescut cu aproximativ o treime, comparativ cu cel consemnat in urma cu doi ani. De curand, alte 18 astfel de centre au obtinut autorizatiile necesare si urmeaza a fi transformate din puncte de debarcare in centre de prima vanzare.
 
Masura vine ca urmare a interzicerii vanzarii pestelui in punctele de debarcare, desi legislatia sanitar-veterinara permite activitatile de comercializare in aceste puncte, interdictia fiind impusa de Administratia Rezervatiei si Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, pentru a evita eventualele fraude. Astfel, mai multe puncte  de debarcare, care  sunt locuri cu deschidere la apa ce dispun de facilitati pentru acostarea ambarcatiunilor de pescuit si pentru efectuarea receptiei, sortarii si depozitarii pestelui proaspat, se vor transforma in centre de prima vanzare, singurele puncte in care pescarii isi pot vinde pestele prins.
 
Numarul centrelor de acest gen va ajunge astfel la 51, doar 4 dintre acestea aflandu-se in judetul Constanta, restul de 47 functionand in Tulcea, in diferite puncte din Delta. Cresterea numarului de centre de prima vanzare era solicitata de mai multa vreme de pescari, in conditiile in care erau obligati sa-si vanda capturile la preturi foarte mici ca urmare a inexistentei unei alternative la oferta primita. Astfel, acestia vor avea la dispozitie o oferta mai variata de preturi pentru pestele prins si isi vor putea lege centrele care le ofera cel mai bun pret.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Centrele de prima vanzare a pestelui sunt unitati cu spatii si dotari corespunzatoare in care se desfasoara activitati pentru receptia, sortarea, curatarea, depozitarea, racirea si prelucrarea primara prin desolzire, eviscerare sau taiere a aripioarelor pestelui provenit din pescuit sau acvacultura si livrarea produselor rezultate catre alte unitati autorizate, inregistrate sanitar-veterinar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016