Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A crescut rata de absorbtie a fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala

a-crescut-rata-de-absorbtie-a-fondurilor-europene-pentru-agricultura-si-dezvoltare-rurala

La sfarsitul lunii ianuarie, Romania era la egalitate cu Cehia si cu Lituania, pe locul 6 din punct de vedere al ratei de absorbtie a fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala.


Romania acorda o atentie deosebita stimularii investitiilor si atragerii de fonduri europene pentru agricultura. Beneficiarii acestor plati sunt fermierii, procesatorii, antreprenorii si autoritatile publice locale din Romania, care si-au luat angajamentul de a realiza proiecte ambitioase, cu impact economic pozitiv, pe termen lung, menite sa contribuie la dezvoltarea spatiului rural, prin investitii eficiente si rentabile, la standarde europene.
 
„Romania gestioneaza pentru perioada de programare 2014-2020 o alocare din FEADR de 8.1 miliarde de euro, situandu-se pe locul 6 in Uniunea Europeana dupa Italia, Franta, Germania, Polonia si Spania. Din punct de vedere al nivelului platilor efectuate catre beneficiarii FEADR, Romania ocupa locul 2 in Uniunea Europeana, dupa Franta si locul 1, daca ne referim la gradul de absorbtie pentru nivelul anului 2019, fiind inregistrata o crestere de 36,2% fata de aceeasi perioada a anului 2016”, a declarat Teodora Gabriela Gheniu, secretar de stat in cadrul MADR.
 
Prin politica de dezvoltare rurala, Uniunea Europeana isi propune sa ajute zonele rurale sa faca fata multiplelor provocari economice, sociale si de mediu pe care le aduce secolul al XXI-lea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cunoscut ca Pilonul II al Politicii Agricole Comune (PAC), Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR) a fost imbunatatit in perioada 2014-2020 printr-o reforma ampla, in urma careia Romania a primit o alocare de 8.1 mld. euro din bugetul FEADR, la care se adauga contributia nationala, in valoare de 1,3 mld. euro. Programul National de Dezvoltare Rurala din Romania (PNDR) pentru perioada 2014-2020 se concentreaza pe urmatoarele prioritati:
-Modernizarea si cresterea viabilitatii exploatatiilor agricole prin consolidarea acestora, deschiderea catre piata si procesare a produselor agricole
-Incurajarea intineririi generatiilor de agricultori prin sprijinirea instalarii tinerilor fermieri
-Dezvoltarea infrastructurii rurale de baza ca preconditie pentru atragerea investitiilor in zonele rurale si crearea de noi locuri de munca si implicit la dezvoltarea spatiului rural
-Incurajarea diversificarii economiei rurale prin promovarea crearii si dezvoltarii IMM-urilor in sectoarele nonagricole din mediul rural
-Promovarea sectorului pomicol, ca sector cu nevoi specifice, prin intermediul unui subprogram dedicat
-Incurajarea dezvoltarii locale plasate in responsabilitatea comunitatii prin intermediul abordarii LEADER. Competenta transversala a LEADER imbunatateste competitivitatea, calitatea vietii si diversificarea economiei rurale, precum si combaterea saraciei si excluderii sociale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016