Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost semnat primul acord dintre AFIR si o institutie din mediul academic

a-fost-semnat-primul-acord-dintre-afir-si-o-institutie-din-mediul-academic

Evenimentul a adus in prim plan parteneriatul inovativ intre AFIR si USAMVBT, care sta la baza asigurarii premiselor dezvoltarii durabile a mediului rural din Regiunea de dezvoltare vest – Timisoara.


Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale Adrian Chesnoiu, alaturi de presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor, deputatul Alexandru Stanescu, de rectorul USAMV a Banatului din Timisoara, profesor univ. dr. Cosmin Alin Popescu, si de directorul general adjunct al Centrului Regional AFIR pentru regiunea de Vest, Iulian Bucataru, au participat la Conferinta „Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila a Mediului Rural – Impreuna cu mediul universitar crestem satul romanesc”.
 
Conferinta a fost organizata in Aula Magna a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara de catre institutia de invatamant in parteneriat cu AFIR.
 
„Principalul obiectiv pe care ni l-am propus prin acest parteneriat este promovarea Programului National de Dezvoltare Rurala prin informarea studentilor despre oportunitatea accesarii fondurilor europene pentru investitii agricole si non-agricole. Acesti tineri sunt cei care vor face posibila trecerea de la o agricultura arhaica la agricultura performanta, prin cercetare si inovare in acest sector si tot ce inseamna evolutie in domeniu. As vrea sa folosim aceasta oportunitate, permisa de cadrul legislativ, si sa dam posibilitatea tinerilor studenti  de a fi implicati in zone efectiv practice, chiar si in pregatirea urmatorului exercitiu financiar, in realizarea unor studii de specialitate, inclusiv in monitorizarea indicatorilor de performanta prevazuti in proiecte finantate de Agentie.”, a mentionat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul conferintei, a avut loc semnarea acordului de parteneriat cu USAMVBT din Timisoara. „Vrem sa ajutam studentii nostri sa inteleaga ceea ce inseamna si care este importanta accesarii fondurilor europene pentru tineri, pentru afacerile lor si pentru tara noastra. De asemenea, incurajam actiunile practice in cadrul internship-urilor la nivel interinstitutional si speram ca acest parteneriat sa fie multiplicat la nivelul altor institutii de invatamant din Romania. In acelasi timp, urmarim dezvoltarea unor parteneriate cu terti pentru participarea la proiecte internationale privind dezvoltarea rurala ” a declarat prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rector al USAMV a Banatului din Timisoara.
 
Evenimentul  a adus in prim plan parteneriatul inovativ intre AFIR si USAMVBT, care sta la baza asigurarii premiselor dezvoltarii durabile a mediului rural din Regiunea de dezvoltare vest – Timisoara.
 
„Ar trebui sa ne uitam cu totii sa vedem ce inseamna aceasta masiva investitie si sustinere din fonduri europene in sectorul agricol romanesc. Daca am pornit de la un plug, o brazda, astazi avem tractoare si echipamente de cea mai inalta tehnologie care au facut posibila racordarea agriculturii noastre la toate provocarile prezentului, cat si la cele ale viitorului. Cred ca parteneriatul nostru vizeaza atat trecutul institutional, dar mai ales prezentul si viitorul generatiilor pe care cu onoare le formati  si de ale caror cunostinte vom beneficia. Consider ca este important sa ii atragem pe tinerii studenti care vor fi specialistii de maine, dar si, din perspectiva noastra, potentialii nostri beneficiari sau cei care vor gestiona afacerile dezvoltate in agricultura.”, a precizat Adrian Chesnoiu.
 
Totodata, conferinta a gazduit evenimentul regional de prezentare a platformei inovative de colaborare institutionala pentru dezvoltarea durabila a mediului rural, a informatiilor privind fondurile disponibile pentru finantarea proiectelor de investitii in agricultura si a informatiilor privind Planul strategic pentru PAC post 2020, dar si prezentarea aplicatiei Catalogul Produselor Alimentare Certificate (CPAC), dezvoltata de AFIR. Aplicatia CPAC permite utilizatorilor sa acceseze, in timp real, informatii  cu privire la produsele agroalimentare inregistrate pe scheme nationale si europene de calitate, precum si detalii complete referitoare la producator si la retetele utilizate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016