Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A inceput vanatoarea falsilor producatori agricoli din piete

a-inceput-vanatoarea-falsilor-producatori-agricoli-din-piete

Echipe mixte formate din inspectori de la MADR si politisti fac verificari in toate pietele din Capitala, fiind deja aplicate primele sanctiuni.


Responsabilii din MADR au decis sa declare razboi falsilor producatori din pietele Capitalei, in acest sens apeland si la ajutorul politistilor, impreuna cu care au demarat o serie de controale in aceste spatii, pentru a verifica modul in care comerciantii respecta prevederile legale in ceeea ce priveste reglementarea pietei produselor din sectorul agricol.
 
S-au format asatfel echipe mixte, formate din politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si de la Ordine Publica si din inspectori de specialitate din cadrul MADR, care, in aceste zile verifica fiecare piata de produse agroalimentare din Bucuresti.
 
Este vizat in special sectorul fructelor si legumelor proaspete,in contextul in care aceste marfuri din productia autohtona incep sa iasa pe piata, unii comercianti profitand de ocazie si scotand la vanzare fructe si legume din export, prezentate ca fiind produse romanesti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In urma verificarilor efectuate pana la acest moment, s-a constatat faptul ca foarte mari cantitati de legume si fructe proaspete provenite din comertul intracomunitar sau din import, tranzactionate la negru, ajung sa fie comercializate ca produse autohtone in depozite en-gros sau direct in pietele agroalimentare.
 
De asemenea, foarte multe atestate de producator eliberate de primarii ridica suspiciuni asupra legalitatii modului de eliberare a acestora, urmand ca pentru toate aceste situatii sa se extinda verificarile de specialitate la institutiile care le-au eliberat, respectiv primarii.
In prima zi de verificari, echipele de control ale MADR au aplicat 40 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 43.000 de lei. Totodata au fost sanctionati si trei administratori de piete agroalimentare, carora li s-a aplicat fiecaruia amenda cate o contraventionala in valoare de 12.000 de lei.
 
Principoalele obiective ale actiunii de control demarate de inspectorii MADR si politisti sunt asigurarea unui procent minim de spatii de vanzare distincte, in proportie de minimum 40% din totalul spatiilor de vanzare existente, care sunt rezervate in exclusivitate producatorilor agricoli autohtoni, persoane fizice detinatoare ale unui atestat de producator şi ale unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol obtinute din gospodaria/ferma proprie, etichetarea conforma a tuturor loturilor de legume si fructe expuse in piete prin indicarea informatiilor cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului şi a pretului de vanzare si existenta unui atestat de producator eliberat in conditiile legii si a documentelor de provenienta, in cazul comerciantilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016