Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acestea sunt noile reguli de acordare a certificatelor de producator

acestea-sunt-noile-reguli-de-acordare-a-certificatelor-de-producator

Noile norme privind eliberarea certificatelor de producători agricoli vor fi aprobate în cel mult două săptămâni, a declarat, joi, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.


"Vom lua masuri referitoare la eliberarea certificatului de producator, cred ca in cel mult doua saptamani vor fi aprobate noile norme. Multe din acestea sunt date prin intelegeri cu oficialitatile locale si cred ca aici trebuie un control riguros", a precizat Irimescu.

Acesta considera ca o masura pentru eliminarea intermediarilor din piete, alaturi de eliberarea certificatelor de producator, ar fi trecerea centrelor locale de colectare in proprietatea producatorilor.

"O alta masura ar fi centrele locale de colectare care ar trebui sa fie in proprietatea producatorilor. Acolo ar trebui sa vina direct comerciantii si lor sa li se impuna un pret, sa aiba o marja de 10-15% peste pretul de la centru. Ar fi un mare avantaj pentru ca producatorii ar fi proprietari la aceste centre si s-ar sari lantul intermediarilor. Producatorii nu vor mai fi astfel interesati sa dea intermediarului marfa ci va licvra direct la centru", a explicat Achim Irimescu.

Cu toate acestea, Romania nu prea detine in momentul de fata de centre de colectarea legume si fructe, acestea urmand sa se faca cel mai probabil din fonduri europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Deocamdata nu avem centre locale de colectare dar le vom face pe masurile de dezvoltare rurala. Avem intentia sa analizam toate cele 60.500 de proiecte depuse pe Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), iar cele care nu au finantare de nici un fel sa le anulam si sa organizam noi sesiuni de licitatii. La ora actuala beneficiarii nu au fonduri, iar bancile nu le dau credite pentru ca nu sunt viabili si atunci exista un blocaj. Speram ca in maximum trei luni sa finalizam aceasta analiza pentru ca sunt proiecte din 2008 care nu facut nici un fel de plati", a mai spus secretarul de stat in Ministerul Agriculturii.

In ceea ce priveste organizarea producatorilor, oficialul MADR considera ca la noi mai exista remanenta la cooperative si la asociere.

"Cred ca este si rolul mass-mediei de specialitate de a da exemple si a populariza importanta asocierii. Producatorul nu va face decat sa produca, iar cooperativa ii va aduce cele mai bune inputuri calitative si ii va vinde marfa la cele mai bune preturi. El nu va pierde timpul in piete, ci doar va produce. Doar prin asociere poate fi negociata si intrarea in supermarketuri cu produse romanesti", a mai adaugat Achim Irimescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016