Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACVAPEDIA 2010, seminar de acvacultura sustinut la USAMV Cluj


Specialişti din domeniul acvaculturii din Israel, România, Slovenia şi Ungaria au discutat, vineri, la cea de-a treia ediţie a simpozionului ''Acvapedia'', găzduită de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, despre viitorul acestui sector în Europa şi metodele prin care poate fi stimulată dezvoltarea sa la nivel local, naţional şi comunitar.
Printre participanţii la reuniune se numără şi cercetătorul Samuel Appelbaum de la Universitatea ''Ben Gurion'' din Israel, dr. Radu Muscalu, general manager la societatea Sterlet din Timişoara - unitate specializată în proiectarea de ferme de acvacultură -, şi profesorii universitari clujeni Ioan Bud - şeful Departamentului de acvacultură de la USAMV, şi Ioan Oroian.

Intervenţia profesorului Samuel Appelbaum, despre creşterea peştilor în acvarii în care sunt cultivate totodată şi legume şi plante comestibile, a entuziasmat grupul specialiştilor. Alte interesante comunicări au vizat tehnologiile de ultimă generaţie specifice în acvacultură, problemele genetice şi cele alimentare ale peştilor. Totodată, participanţii la reuniune au subliniat, în intervenţiile lor din cadrul sesiunilor, că acvacultura are un procent ridicat de rentabilitate. Dacă 5.000 de metri pătraţi de păşune pot produce aproximativ 455 de kilograme de carne de vită, la aceeaşi suprafaţă de luciu de apă o fermă de peşte produce peste patru tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Comisia Europeană alocă fonduri însemnate pentru acest domeniu de activitate, totuşi, în prezent, China este cel mai mare producător de peşte în acvacultură, la nivel mondial. Sâmbătă, în cea de-a doua zi a reuniunii, au loc un atelier de lucru, precum şi două vizite de documentare, prima la cea mai mare păstrăvărie din ţară, cea de la Gilău, iar a doua la Ferma de peşti de la Jucu de Mijloc. Acvacultura este sectorul de producţie alimentară cu cea mai rapidă dezvoltare din ultimii zece ani la nivel mondial. Cu o rată de creştere de 10% pe an, această activitate poate asigura un sfert din producţia globală de peşte.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016