Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul: Danemarca vrea agricultori iniţiaţi în IT şi engleză


Bistriţenii care vor să-şi rezerve locuri de muncă pentru perioada de vară pot aplica pentru una dintre cele 200 de slujbe în agricultură din Danemarca, scoase la concurs prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Anul trecut, Danemarca a oferit românilor 500 de astfel de posturi, dintre care au fost ocupate doar 180, condiţiile de selecţie fiind foarte stricte. Doar doi bistriţeni, din 40 câte au aplicat, au reuşit anul trecut să ajungă la fermele daneze. Salarizarea este atractivă, însă şi cerinţele sunt pe măsură. Pe lângă cunoştinţe medii de limba engleză, angajatorii cer şi motivaţie pentru muncă fizică grea, pe perioade lungi de timp. „Îmi dau seama că pot câştiga acolo într-o săptămână cât nu câştig aici într-o lună. Dar, sigur că nu e uşor, deşi e o opţiune pe care să o iei mai mult în considerare în perioada asta", spune Mihai Valer, un tână de 25 de ani s-a gândit să aplice pentru un astfel de job.

Se pot câştiga 500 de euro într-o săptămână

Aplicanţii trebuie să îşi planifice şi plătească ei înşişi transportul către Danemarca şi înapoi. Plata muncii la recoltatul căpşunilor şi mazării se efectueaza întotdeauna în funcţie de cantitate - 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10 -14 euro pe oră). Lucratorii trebuie să culeagă 17 kg./ora astfel încât să câştige 14 euro/oră - dacă nu îndeplinesc acest nivel, lucratorii pot să-şi piardă locul de muncă după 2 săptămâni. Pentru alte feluri de muncă se plăteşte conform contractelor, în jur de 14 euro/oră brut sau dupa cantitatea recoltată. Dar lucrătorii trebuie să fie capabili să câştige salariul minim pe oră). Se lucrează 30-37 ore/săptămână, uneori câteva ore peste program. Deseori munca începe la ora 5 dimineaţa şi se lucrează până în jurul prânzului, timp de şase zile pe săptămână.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016