Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu trufe: specii de trufe care cresc in Romania

specii de trufe din Romania, afaceri cu trufe, bani din trufe, cultivarea trufelor, cautarea trufelor, tipuri de trufe


trufeTuber magnatum pico
Este o trufa cu miros intens si culoare crem-maronie la exterior si rosiatic in interior. Provine din Italia si Croatia, in Romania poate fi intalnita in padurile de foioase, in special stejar si artar. Se culege din octombrie pana in decembrie. Este o specie foarte cautata, numita de cunoscatori "regina trufelor".


Tuber Aestivum Vit
Este o trufa care se recolteaza vara, din luna mai pana in septembrie octombrie. Se recunoaste dupa forma neregulata, la exterior de culoare maro spre negru, in interior este impanzita de nervuri, culoarea alb-gri sau alb-galbui. Creste pe tot teritoriul Europei, dezvolta micorize cu radacina stejarului, carpenului, alunului si teiului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

specii de trufe din Romania, afaceri cu trufe: Tuber uncinatum

Tuber Uncinatum


Sunt trufe cu forma rotunda, miros profund, la exterior de culoare inchisa, iar in interior de culoare maro-rosiatica sau ciocolatie cu aspect de marmura. Creste in padurile de carpan, stejar, prefera solurile calcaroase. Se poate recolta din septembrie pana in luna decembrie.

Tuber Brumare Vit


Este o trufa mai mica decat celelalte trufe cu miros de mosc, avand exteriorul lucios de culoare maro inchis sau negru-albastrui. Interiorul trufei este carnos cu aspect de marmura, de culoare albiciosa sau gri-cenusie. Se recolteaza din decembrie pana in martie.

Tuber Macrosporum


Traieste in padurile de foioase si se recolteaza din octombrie pana in decembrie. Este o specie mai rar intalnita deoarece este o trufa mai pretentioasa.

Tuber mesentericum


Ca aspect este o trufa asemanatore cu Tuber aestivum, dar exteriorul este mai neted. La interior are un aspect marmuros, la inceput de culoare alba apoi maroniu-galbui. Are un miros intepator de gudron. Se recolteaza din septembrie pana in decembrie.

Choirmyces Meandriformis Vit


Avand o consistenta puternica isi pastreaza aroma si după uscare. Poate atinge greutatea de 20-250g. Este mai usor de gasit deoarece foarte des iese din pamant si nu este necesara cautarea cu ajutorul cainilor. Se recolteaza din iunie pana in noiembrie.
Specia este caracteristica Bazinului Carpatic. La inceputul secolului 20, in Transilvania sunt mentionate familii care se ocupau cu recoltarea si comercializarea acestei trufe.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016