Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in agricultură: Cultivarea tutunului, o afacere profitabilă


Tutunul ar putea scoate România din criza economică. Cel puţin aşa susţine Paula Craioveanu, consilier in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, care a declarat pentru evz.ro că veniturile la bugetul de stat ar putea creşte semnificativ printr-o mai bună reglementare a pieţei tutunului şi produselor din tutun, în favoarea creşterii producţiei naţionale, scrie Evenimentul Zilei.

Românii nu renunţă la ţigări nici chiar pe timp de criză, ceea ce face ca producţia tutunului să rămână una dintre cele mai profitabile industrii. În plus, pentru cultivarea tutunului, agricultorul beneficiază atât de sprijin din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.

Cultivatorii vând tutunul către un prim procesator la un preţ de 1 euro pe kilogram.

La această sumă se adaugă sprijinul primit de la stat. Pentru acest an, sprijinul acordat din fonduri europene, respectiv prin schema de plată pe suprafaţă, este de 191,52 Euro/ha.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


În plus, cultivatorul de tutun primeşte şi o subvenţie de 2 euro pe kilogram, prin plata complementară directă, cuplata de producţia realizată şi livrată conform contractelor încheiate cu prim-procesatorii autorizaţi. Banii pentru această subvenţie provin de la bugetul Ministerului Agriculturii.

În ceea ce priveşte producţia de tutun realizată de cultivatorii români anul acesta, Paula Craioveanu estimează că aceasta se va ridica la aproximativ 3.000 de tone, dintr-o suprafaţă cultivată de aproximativ 1.600 de hectare.

Cu toate acestea, în România se cultivă puţin tutun faţă de cantitatea necesară.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 18 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016