Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: 90 de zile suplimentare la dispozitia solicitantilor pentru incheierea contractelor de finantare

afir-90-de-zile-suplimentare-la-dispozitia-solicitantilor-pentru-incheierea-contractelor-de-finantare

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca a fost modificat Manualul de procedura pentru evaluarea si selectarea cererilor de finantare depuse de catre solicitanti pentru a obtine fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020


Conform noului Manual de procedura, beneficiarii au posibilitatea de prelungire a termenelor prevazute in „Notificarea beneficiarului privind selectarea cererii de finantare si semnarea contractului de finantare” pentru depunerea documentelor solicitate, in cazuri justificate si care pot fi demonstrate in mod concret.
 
 „Din experienta de pana acum, solicitantii declarati eligibili si selectati pentru a obtine finantare au semnalat faptul ca pentru obtinerea anumitor documente (avize, acorduri, autorizatii) necesare contractarii, este nevoie de un timp mai indelungat pentru emiterea acestora de catre institutiile abilitate. Ca urmare a acestor solicitari, am decis sa actualizam procedurile de lucru, in sensul prelungirii termenelor acolo unde situatia o impune si pe baza documentelor justificative primite, astfel incat proiectele selectate sa fie contractate si implementate. Aceasta modificare continua procesul de simplificare si accesibilizare a obtinerii de finantare nerambursabila. Imi doresc, si am facut pasi importanti in aceasta directie, ca beneficiarii sa fie partenerii nostri, pentru ca avem scopuri convergente si nu antagonice. ” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionut Chesnoiu.
 
 Pentru obtinerea prelungirii, solicitantul anunţa in scris Agentia, privind imposibilitatea depunerii in termen a documentelor solicitate de AFIR pentru incheierea contractului de finantare, iar expertii din cadrul structurilor teritoriale (Centrele regionale sau Oficiile judetene, dupa caz) carora li s-a repartizat solicitarea, vor analiza posibilitatea acordarii unei prelungiri si o vor supune aprobarii managementului superior.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 Aceasta prelungire se acorda doar daca este justificata si insotita de documente doveditoare. Orice prelungire nu va depasi termenul de 90 de zile calendaristice precizat in Notificarea beneficiarului privind selectarea cererii de finantare si semnarea contractului de finantare.
 
 In situatia in care nici in urma prelungirii acordate, solicitantul nu depune documentele necesare contractarii, AFIR transmite Notificarea de neincheiere a contractului de finantare si astfel, solicitantul nu va mai putea obtine fondurile alocate conform raportului de selectie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016