Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR a publicat o noua versiune a Ghidului de implementare privind sprijinul pentru functionarea si animarea GAL-urilor

afir-a-publicat-o-noua-versiune-a-ghidului-de-implementare-privindsprijinul-pentru-functionarea-si-animarea-gal-urilor

Sprijinul public acordat beneficiarilor sM 19.4 este 100% nerambursabil, iar la nivelul fiecarei Strategii de Dezvoltare Locala (SDL), costurile de functionare si de animare nu trebuie sa depaseasca 20% (25% pentru ITI – Delta Dunarii) din costurile publice totale efectuate pentru aceasta strategie.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, cele mai recente versiuni ale Ghidului de implementare si Manualului de procedura aferente submasurii 19.4 prin care se acorda sprijin nerambursabil pentru cheltuieli de functionare si animare ale Grupurilor de Actiune Locala (GAL), selectate si autorizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru programarea financiara 2014 – 2020.

De asemenea, pe site-ul AFIR au fost publicate si formularele specifice de plata valabile pentru submasura (sM) 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).
 
„In sensul simplificarii accesarii fondurilor pe care le au la dispozitie GAL-urile, am operat mai multe modificari in Ghidul de implementare si in Manualul de procedura, printre care, cele mai importante, introducerea posibilitatii de a include in aceeasi transa de plata activitati prevazute in cadrul mai multor rapoarte de activitate si posibilitatea depunerii rapoartelor prin mijloace electronice. Subliniez faptul ca GAL-urile au o importanta deosebita pentru dezvoltarea comunitatilor locale din mediul rural si vin sa completeze investitiile realizate prin alte linii de finantare din PNDR 2020”, a mentionat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, versiunile actuale aduc o serie de clarificari privind cheltuielile de functionare si animare in cadrul celor trei contracte de finantare subsecvente incheiate intre AFIR si beneficiari, dar si clarificari privind categoriile de cheltuieli eligibile/ neeligibile privind functionarea GAL. Alte modificari se refera la introducerea formularelor specifice de achizitie directa pentru beneficiarii finantarii in cadrul sM 19.4, precum si a unei declaratii privind acceptul pentru utilizarea datelor cu caracter personal, semnata si datata de catre reprezentantul legal, in vederea respectarii prevederilor europene referitoare la protectia datelor personale.
             
Sprijinul public acordat beneficiarilor sM 19.4 este 100% nerambursabil, iar la nivelul fiecarei Strategii de Dezvoltare Locala (SDL), costurile de functionare si de animare nu trebuie sa depaseasca 20% (25% pentru ITI – Delta Dunarii) din costurile publice totale efectuate pentru aceasta strategie.

Tipurile de cheltuieli eligibile in cadrul sM 19.4 vizeaza cheltuieli cu personalul, cheltuieli pentru servicii de consultanta tehnica si financiara, cheltuieli logistice, administrative si de deplasare pentru functionarea GAL-urilor, cheltuieli pentru animare (informare si promovare), dar si cheltuieli pentru sarbatori locale, festivaluri tematice, targuri de produse traditionale si alte evenimente prin care se promoveaza teritoriul acoperit de GAL.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016