Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR a reziliat 11.000 de contracte de finantare pe vechiul PNDR

afir-a-reziliat-11000-de-contracte-de-finantare-pe-vechiul-pndr

Totalul fondurilor solicitate prin aceste contracte ajunge la un miliard de euro.


AFIR a anuntat recent ca a reziliat 11.000 de contracte de finantare depuse in cadrul PNDR 2007-2013, contracte ce au fost reziliate la inceputul perioadei de programere. Valoarea totala a fondurilor solicitate prin aceste contracte este de un miliard de euro, suma ce a fost deja realocata catre alte proiecte.
 
In acest sens, David Eugen Popescu, seful AFIR, a declarat ca „masurile cele mai populare, cu ghilimelele de rigoare, in cea ce priveste rezilierile sunt cu siguranta masurile de modernizare a suprafetelor agricole, masura 121, si masura de procesare, unde s-au reziliat cateva sute de proiecte, pentru fiecare in parte. Principalul motiv este, din pacate, lipsa cofinantarii. E o problema pe care, in continuare, o avem. Se incearca anumite solutii. Din pacate, posibilitatile noastre de a interveni in aceasta zona sunt limitate, sunt legate, mai degraba, de capacitatea noastra de a creste rata intensitatii sprijinului public. Nu este neaparat  o solutie definitiva. Cred ca ar trebui gasite altele pentru ca, pana la urma, noi gasim solutii punctuale si legate de programul nostru. Cred ca problema cofinantarii afecteaza orizontal sectorul agricol si cred ca trebuie gasite solutii orizontal”.
 
AFIR va deschide in septembrie o noua sesiune pentru depunerea proiectelor aferente submasurii 7.2 - investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica  si submasurii 7.6 investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Noua sesiune se va desfasura in paralel cu reevaluarea a peste 200 de proiecte depuse de autoritatile locale prin masura 125 - imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii  si masura 322 - renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale, din cadrul PNDR 2007 – 2013, ca urmare a acordului primit de la Comisia Europeana. Prin aceste masuri este recuperata, de fapt, o parte din miliardul de euro care se afla in contractele de finantare reziliate pe fostul PNDR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016