Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR aminteste autoritatilor locale ca excedentul bugetelor locale trebuie diminuat cu sumele destinate implementarii proiectelor de investitii

afir-aminteste-autoritatilor-locale-ca-excedentul-bugetelor-locale-trebuie-diminuat-cu-sumele-destinate-implementarii-proiectelor-de-investitii

Aceasta diminuare se poate realiza inca de la faza de proiect a bugetului local (faza publicarii pentru transparenta), cu respectarea conditiei incadrarii sumelor destinate implementarii proiectelor ce beneficiaza de finantare din fonduri externe nerambursabile.


Excedentul bugetelor locale, inregistrat la data de 31 decembrie 2017, trebuie diminuat cu sumele destinate implementarii proiectelor de investitii care beneficiaza de finantare din fonduri externe nerambursabile prin PNDR 2020, in vederea elaborarii corecte a bugetelor locale aferente anului 2018, sustin reprezentatii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
 
AFIR recomanda Unitatilor Administrativ Teritoriale sa ia in considerare articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 pentru elaborarea corecta a bugetelor locale aferente anului 2018, care prevede diminuarea excedentului bugetelor locale, inregistrat la data de 31 decembrie 2017, cu sumele destinate implementarii proiectelor care beneficiaza de finantare din fonduri externe nerambursabile.
 
Potrivit unui comunicat AFIR, aceasta diminuare se poate realiza inca de la faza de proiect a bugetului local (faza publicarii pentru transparenţa), cu respectarea conditiei incadrarii sumelor destinate implementarii proiectelor ce beneficiaza de finantare din fonduri externe nerambursabile, prevazute in excedent, la Titlul 58 - Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Avansurile acordate prin PNDR pot fi utilizate exclusiv pentru finantarea cheltuielilor care fac obiectul contractelor de finantare incheiate intre beneficiarii publici si AFIR, pana la terminarea duratei de executie a contractelor de finantare, respectiv 24 sau 36 de luni.
 
 
De asemenea, aceste avansuri asigura finalizarea in termen si in bune conditii a proiectelor de utilitate publica finantate prin intermediul PNDR.
 
„Pentru a preveni aparitia unor blocaje financiare la nivelul UAT-urilor care au semnat contracte de finantare cu AFIR pentru implementarea proiectelor de investitii in infrastructura de baza si de acces, consideram oportun sa atragem atenţia cu privire la posibilul risc de subdimensionare a bugetelor locale in exercitiul financiar din acest an, daca nu se va tine cont de prevederile Legii 2/ 2018. Noi, ca agentie, avem acelasi interes ca si beneficiarii noştri, acela de a duce la bun sfarsit investitiile aflate in derulare si pentru aceasta vom intreprinde orice actiune care poate veni in sprijinul real al beneficiarilor PNDR”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.
 
In aceste conditii, modalitatea de inregistrare a sumelor destinate implementarii proiectelor ce beneficiaza de finantare din fonduri externe nerambursabile (avansuri acordate in baza contractelor de finantare, sume destinate cofinantarii proiectelor, sume destinate acoperirii cheltuielilor neeligibile, sume destinate angajarii de credite pentru sustinerea proiectelor etc.) este foarte importanta in contextul prevederilor art. 6 (15) din legea bugetului de stat pe anul 2018.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016