Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Peste 10 miliarde de euro alocati pentru agricultura si dezvoltarea rurala

afir-peste-10-miliarde-de-euro-alocati-pentru-agricultura-si-dezvoltarea-rurala

Seful agentiei sustine ca aceasta este suma alocata prin proiecte de finantari nerambursabile in ultmii 17 ani.


Peste 10 miliarde de euro au intrat in Romania, in ultimii 17 ani, pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural, iar acesti bani se vad deja in productiile agricole, in infrastructura multor comune si in bunastarea fermierilor, sustine directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian-Ionut Chesnoiu.
 
„Sunt 17 ani in care, prin intermediul agentiei, au intrat efectiv in tara peste 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural. Pentru necesarul economiei agrare romanesti este doar un inceput, dar acesti bani se vad deja in productiile agricole tot mai mari de la an la an, in infrastructura moderna a multor comune si in bunastarea fermierilor si a locuitorilor de la sate, care incep sa obtina profit din afacerile lor. Preocuparea pe care o avem este insa de a asigura cu aceste fonduri nu doar o prosperitate pasagera, ci de a gandi pe termen lung dezvoltarea satului romanesc”, a declarat seful AFIR, la simpozionul dedicat implinirii a 17 ani de la infiintarea agentiei.
 
Chesnoiu afirma ca in cei 17 ani de activitate, incepand cu Programul SAPARD si pana in prezent, in agentie s-au semnat peste 120.000 de contracte de finantare, angajandu-se fonduri nerambursabile in valoare totala de 9,5 miliarde de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Prin finantarea proiectelor de investitii s-au realizat aproximativ 8.700 de kilometri de drumuri comunale, iar in ceea ce priveste infrastructura rurala -  retele de apa sau canalizare, camine culturale, drumuri agricole si forestiere -  putem spune ca de aceasta beneficiaza pana in prezent 6,2 milioane de locuitori ai satelor romanesti. Este clar faptul ca perioada post-aderare, ma refer aici la primul PNDR, a asigurat un impact major in dezvoltarea si modernizarea agriculturii, fiind acordate fonduri nerambursabile catre 68.000 de fermieri pentru investitii la nivel national, dintre care aproape 13.000 de tineri fermieri”, a precizat directorul general al AFIR.
 
In opinia acestuia, prin PNDR 2020 se are in vedere o crestere durabila care pune accent pe scaderea emisiilor de carbon si sprijinirea practicilor agricole prietenoase cu mediul.
 
„Sa nu uitam ca sprijinul acordat investitiilor in infrastructura si economia rurala duce la reducerea saraciei si crearea de locuri de munca in zonele rurale, contribuind, astfel, la o crestere favorabila a incluziunii (care presupune o economie cu o rata ridicata a ocuparii fortei de munca, asigurand coeziunea economica, sociala si teritoriala in UE). Pana in acest moment, la nivel national au fost sprijiniti direct peste 9.000 de fermieri, iar 5.600 de tineri au fost instalati in exploatatii agricole. Trebuie sa subliniez si rolul extrem de important pe care 1-au avut angajatii agentiei in toata aceasta perioada. Doresc insa ca PNDR 2020 sa fie marcat de o schimbare majora de paradigma in viziunea pe care o are AFIR despre activitatea sa. Imi doresc, si am facut pasi importanti in aceasta directie, ca beneficiarii sa fie partenerii nostri, pentru ca avem scopuri convergente si nu antagonice. Dezvoltarea Romaniei, cel putin pe zona rurala, nu se va putea face in urmatoarea perioada decat prin atragerea acestor fonduri europene si mentinerea lor in tara, iar beneficiarii sunt cei care contribuie decisiv la acest deziderat”, a mai declarat Chesnoiu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016