Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR va realiza un ghid de conditii artificiale pentru fermierii care acceseaza finantari prin PNDR

afir-va-realiza-un-ghid-de-conditii-artificiale-pentru-fermierii-care-acceseaza-finantari-prin-pndr

Ghidul va avea rolul sa le arate acerstora ce greseli trebuie evitate in momentul in care isi alcatuiesc proiectul de finantare.


Reprezentantii AFIR, spun ca, de la an la an, fermierii au devenit tot mai prevazatori si sunt mult mai atenti atunci cand isi intocmesc proiectele de finantare, si de aceea, numarul cererilor a scazut.
 
Pana acum, pe cele 10 masuri de finantare disponibile din PNDR 2014-2020, numarul proiectelor depuse este aproape de 400, si toate acceseaza bani europeni pe primele trei masuri din PNDR lansate pe 25 martie 2015.
 
„Solicitantii au inteles ca trebuie sa  se informeze, sa faca studii serioase in ceea ce priveste viitorul afacerii. Ma refer la eficienta economica, la productia pe care trebuie sa o realizeze, la rentabilitate. Si nu in ultimul rand, trebuie sa aiba in vedere doua aspecte foarte importante care le-au scapat beneficiarilor fondurilor europene din PNDR 2007-2013. Si anume: problema cofinantarii private si, a doua chestiune, productia realizata trebuie si comercializata. Sa faca un studiu de piata, unde o comercializeaza si la ce preturi. Si de asta, cred, solicitantii se feresc sa transforme intr-o aventura obtinerea de fonduri europene”, a declarat zilele trecute  Nicolae Popa, directorul adjunct al AFIR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Gasirea unor solutii de cofinantare preocupa si Ministerul Agriculturii de mai mult timp. Daniel Constantin a declarat recent ca s-a gandit si a discutat si cu Ministerul Finantelor despre functionarea unei banci de dezvoltare care sa vina cu produse bancare avantajoase  si sa dovedeasca mai putina rigiditate in acordarea imprumuturilor. Ministrul se referea, in special, la cooperativele agricole. O alta varianta ar fi cea a IFN-urilor, adica institutiile financiare nebancare, dispuse sa-i crediteze pe agricultori.

Seful adjunct al AFIR a mai anuntat ca agentia se ocupa cu  elaborarea unui ghid al conditiilor artificiale. „Nu ne putem juca. Fiecare euro este controlat si foarte atent urmarit incat sa ajunga la obiectivele propuse. Conditiile artificiale ne-au creat multe probleme in fostul PNDR. Problema acestor conditii s-a pus serios in 2010-2011 cand cei de la Comisia Europeana au facut verificari in Romania si au observat ca banii nu s-au investit in obiectivele propuse.  In unele cazuri s-a exagerat, in altele, suspiciunile s-au confirmat. Ca sa nu ne mai intalnim cu astfel de situatii, incercam sa facem un ghid cadru al conditiilor artificiale. Vom centraliza toate cazurile de conditii artificiale cu care ne-am intalnit de-a lungul timpului, astfel incat fermierii sa stie de ce sa se fereasca”, a mai declarat Nicolae Popa

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016