Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricover Credit aloca in acest an peste 1,5 miliarde de lei pentru finantarea fermierilor

agricover-credit-aloca-in-acest-an-peste-15-miliarde-de-lei-pentru-finantarea-fermierilor

Directorul general al institutiei financiare nebsancare ii sfatuieste pe fermierii beneficiar ai creditelor sa ii investeasca in cumpararea de terenuri agricole.


Agricover Credit IFN aloca in acest an peste 1,5 miliarde de lei pentru finantarea fermierilor, iar investitia in terenurile agricole ramane cea mai buna destinatie pentru profitul realizat in agricultura, chiar daca pretul pe hectar va continua sa creasca pana in 2020, sustine Robert Rekkers, directorul general al instituţiei financiare nebancare.
 
„Avem pentru 2018 circa 1,5 miliarde de lei, bani pentru plasamente. Sunt plafoane de creditare negarantate pre-aprobate de 420 de milioane de lei, limite pentru motorina de 300 de lei pe hectar, 500 de lei pe hectar pentru achizitia de ingrasaminte si cash discount cu dobanda 0%. Putem acorda credite la 5,7 sau 10 ani pentru achizitia de terenuri agricole si preluarea altor ferme. Investitia in terenuri ramane cea mai populara si cea mai buna destinatie pentru profitul realizat in agricultura. Folosiţi banii si in acest an pentru a cumpara terenuri agricole!", a declarat Robert Rekkers.
 
In acest context, directorul general al institutiei financiare nebancare a afirmat ca Romania inregistreaza un grad scazut al asigurarilor pentru culturi, doar 22%, respectiv doua milioane de hectare, fiind asigurate din noua milioane de hectare arabile, in timp ce in Olanda, Franta sau Germania suprafata asigurata se ridica la 90%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca in 2017 au fost tranzacţionate in Romania peste 100.000 de hectare de terenuri agricole, iar Agricover Credit IFN a finantat achizitii de terenuri pentru 15.000 de hectare.
 
„Anul trecut, au fost tranzactionate 100.000 de hectare de terenuri arabile in Romania, valoarea anuala a tranzactiilor fiind de circa doua miliarde de lei. Strainii deţin deja 20-30% din suprafata totala de teren agricol, iar finantarile au fost asigurate 50% din capital propriu si 50% prin credite. Agricover Credit IFN a finantat in jur de 15% din totalul tranzactiilor din 2017, iar, dupa cum a inceput anul 2018, estimam ca vom depasi acest procentaj”, a subliniat Rekkers.
 
In ceea ce priveste pretul terenurilor agricole in Romania, şeful Agricover Credit IFN sustine ca studiile realizate la nivelul institutiei arata ca in ultimii cinci ani acesta s-a dublat sau chiar triplat in unele zone si va mai cunoaşte o crestere pana in anul 2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016