Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultorii cer 200 de lei pentru fiecare hectar de culturi noi


Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli şi Federaţia Agrostar cere Ministerului Agriculturii şi Guvernului să le dea agricultorilor o subvenţie de 200 de lei pentru fiecare hectar de culturi înfiinţate în toamna acestui an, aceasta fiind considerată necesară având în vedere nivelul redus de susţinere al agricultorilor români în comparaţie cu cei europeni.
Într-un comunicat comun, remis agenţiei Mediafax, cele două federaţii arată motivul cererii, subliniind că "a crescut rapid preţul inputurilor necesare reluării ciclului de producţie (îngrăşăminte, motorină, energie, sămânţă, pesticide), agricultorii au interdicţia de a utiliza biotehnologiile în producţie, mecanismele de susţinere a pieţei produselor agricole lipsesc, există o birocraţie excesivă în derularea mecanismelor de sprijin şi în aplicarea programelor de investiţii, mecanismele de protecţie a fermelor sunt absente, preţul produselor agricole a scăzut din cauza crizei financiare mondiale". Mai mult, în opinia reprezentanţilor federaţiilor, aşa cum societăţile înţeleg să salveze sistemul bancar de la faliment, acceaşi unitate de măsura trebuie aplicată şi pentru sectorul agricol.

Această cererea a fost lansată după ce pe data de 25 septembrie, premierul Călin Popescu Tăriceanu anunţa că agricultorii vor primi o subvenţie de 200 de lei pe hectar pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, în limita unei suprafeţe de 120 de hectare pe fermă. Totodată, în şedinţa de Guvern din 25 septembrie au fost aprobate şi alte măsuri pentru sprijinirea agricultorilor, printre care acordarea de subvenţii pentru producătorii de legume şi fructe şi cei care practică agricultura ecologică.
Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, preciza atunci că sprijinul de 200 de lei pe hectar poate fi accesat în limita unei suprafeţe de 120 de hectar, iar fermierii care lucrează suprafeţe mai extinse pot folosi sprijinul la creditare pentru a finanţa lucrările pentru suprafeţele care depăşesc acest prag.

"Am subliniat că este o problemă esenţială să găsim o soluţie pentru o egalizare mai rapidă a subvenţiilor, şi nu în 2013 sau 2015. Vom aborda din nou această temă şi vom continua discuţiile până la finele lunii noiembrie, când la Consiliul de Miniştri ai Agriculturii din UE se va lua o decizie pe aceste proiecte de regulamente privind evaluarea politicii agricole comune şi sperăm să obţinem acest lucru", spunea atunci ministrul Dacian Cioloş.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sursa: Curierul national
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016