Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura ecologica in varf de munte


Agricultura romaneasca este in mare impas si asta nu de azi de ieri, insa exista si oameni care pasionati si dedicati acestui domeniu, inoveaza si surprind prin realizari. Se stie ca agricultura este specifica zonelor de campie si cel mult celor de deal, dar iata ca ni s-a demonstrat ca acest lucru este posibil si la munte.
Intr-un oras de munte, aglomerat, cum este Brasovul, un pensionar fost inginer agricol, Mirel Constantin Popa, a creat o oaza de agricultura naturala. Acesta a realizat pe o suprafata ceva mai mare de 500 de mp, o gradina frumos amenajata, pe straturi, prin care isi asigura aproape tot necesarul de legume si fructe al familiei, si de care se ocupa impreuna cu fiul sau.

Ea reprezinta sursa zilnica de produse proaspete, spre bucuria familiei si a prietenilor, care nu se opresc sa laude gustul delicios al legumelor si zarzavaturilor. Gradina si proprietarul au fost descoperiti de organizatia Slow Food Brasov.

Produsele obtinute au la baza tipul de agricultura organica, care interzice utilizarea diverselor substante chimice: pesticide, ierbicide, insecticide si hormoni. Conform spuselor proprietarului, produsele pe care le obtine in gradina sunt atestate ca fiind ecologice, si poarta eticheta AE (agricultura ecologica).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Studiile arata ca cel putin 49,5% dintre fructele, legumele si cerealele produse in UE contin pesticide. Prin urmare, jumatate dintre legumele si fructele pe care le consumam zilnic, alaturi de copiii nostri, contin substante toxice extrem de periculoase. Problemele hormonale grave, sterilitatea, cancerul sau malformatiile la copii sunt doar cateva dintre cele mai grave afectiuni provocate de pesticide! ... De aceea cultivarea legumelor in sistem ecologic este o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE.

Gradinarul este mandru de promovarea soiurilor de legume si fructe autohtone. Printre soiurile de legume romanesti cultivate se numara varza timpurie Gloria, varza de toamna de Buzau, rosia de Buzau, rosia de Roman, fasole aurie de Bacau, ardei gras galben superior sau vinete soiul Clasic.

Agricultura nationala trece printr-o perioada extrem de dificila, din cauza dezinteresului general privitor la conservarea soiurilor autohtone de legume si fructe, permitand importul si cultivarea semintelor modificate genetic, considera fostul inginer agricol, Mirel Popa.

In perioada 29-30 august 2009 a avut loc la Brasov, Targul de produse traditionale „Roadele Pamantului”, organizat de Slow Food Brasov, la care gradinarul a fost invitatul special, pentru a aduce in atentia participantilor aceasta noua realizare in domeniul agricol.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016