Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura romaneasca - o afacere de 20 de miliarde de euro pe an

agricultura-romaneasca-o-afacere-de-20-de-miliarde-de-euro-pe-an

Raportul privind sectorul IMM din Romania, dat publicitatii recent, releva faptul ca afacerile din domeniul agricol s-au dovedit cele mai eficiente in ultimii doi ani.


Agricultura ecologica a inregistrat in ultimii cinci ani o crestere atat la nivelul productiei si suprafetelor, cat si in ceea ce priveste numarul de operatori. Suprafetele cultivate in sistem ecologic au crescut de patru ori in ultimii ani, ajungand anul trecut la 450.000 de hectarem iar  exporturile romanesti de produse ecologice s-au triplat in 2013, depasind 200 milioane de euro, in timp ce numarul de operatori a crescut de la 2000 in 2008 la 16.000 in 2013. Totodata, afacerile din domeniul agricol au cunoscut cele mai bune evolutii, cu peste 20.700 de noi entitati infiintate in anul 2012, dupa cum rezulta din raportulu privind sectorul IMM din Romania

Ministerul Agriculturii a pus la dispozitia fermierilor, anul trecut, 50 de milioane de euro pentru infiintarea a 1.000 de ferme familiale. Statul a finantat proiecte din sectorul vegetal, horticol si zootehnic, in ceea ce priveste zootehnia, sprijinul fiind destinat celor care au 3-4 vaci si vor sa se extinda la 15-20 de animale.
Bugetul PNDR 2014-2020 a fost redus de la 8,12 miliarde de euro in perioada 2007-2013 la 7,8 miliarde de euro in perioada 2014-2020. Conform oficialilor, cel putin 30 la suta din fondurile disponibile prin PNDR in urmatorul exercitiu financiar vor fi alocate masurilor de agromediu.

La mijlocul lunii iunie, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale vor lansa o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", adresata celor care vor sa dezvolte ferme familiale. Pentru aceasta sesiune vor fi alocate circa 50 de milioane de euro, pentru finantarea a peste 1.000 de proiecte. Sprijinul nerambursabil va fi de maxim 50.000 de euro pentru un proiect, iar  valoarea maxima eligibila a investitiei nu trebuie sa depaseasca 125.000 de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Agricultura reprezinta in Romania o afacere de circa 20 de miliarde de euro pe an, a carei evolutie este dictata in mare parte de conditiile meteo, contribuind cu 6,5-7 la suta la Produsul Intern Brut, conform acelorasi date din raportul privind sectorul IMM din Romania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016