Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura Romaniei, deficitara la numarul de exploatatii agricole medii


Romania detine la ora actuala un numar mic de exploatatii care dau cea mai mare durabilitate sectorului agricol, respectiv fermelor situate intre 20 si 500 de hectare, conform Ministerului Agriculturii.
Aproape 40% din exploatatiile agricole din Romania sunt intre 1 si 5 ha, iar 10-15 procente sunt de peste 1.000 de ha. Sunt multe ferme, din categoria celor mici, mult sub cele de subzistenta si ferme de peste 1.000 de hectare. Intre acestea se gaseste un gol. Exista un nivel scazut pe partea de exploatatii care dau cea mai mare durabilitate sectorului agricol - fermele de la 20-50 hectare, 100 si chiar pana la 500 de hectare. In mod normal, tinta MADR prin concentrarea de suprafete este de a reface acest interval deficitar de ferme agricole.

Potrivit oficialilor din minister, legea 18 nu a fost numai o lege de de restituire ci si una de reforma agrara pentru reconstituire de proprietate, desi nu a tinut seama de faptul ca proprietatea trebuia sa se regaseasca si in functionalitate economica.

MADR intentioneaza sa refaca aceste structuri agricole prin gruparea terenurilor in suprafete mai mari deorece de acest lucru depinde si inzestarea tehnica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Trebuie gasite modalitatile prin care sa se creeze aceste exploatatii agricole cu marime mai mare si functionalitate economica mai buna. Sunt necesare facilitati la arendare, stimularea acesteia pe termen lung. Din pacate, cand a existat legea functionalitatii pamantului, in 1993, au fost excluse din interiorul ei cateva prevederi care ar fi putut duce ca din vanzarea de terenuri sa se poata forma aceste exploatatii agricole.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016