Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AgroAdvice - prevenirea si combaterea atacului de boli si daunatori la rapita semanata in toamna


rapitaAsa cum RECOLTA.EU va informa in luna martie, in scurtele perioade calde si insorite de la sfarsitul lunii trecute fusese deja identificata prezenta adultilor de Ceutorhynchus napi (gargarita tulpinilor de rapita) in culturile semanate in sudul tarii. Iata ca, din nou, consultantii AgroAdvice ne-au semnalat prezenta in lanurile de rapita a unui mare numar de daunatori - de aceasta data adulti de Meligethes aeneus (gandacul lucios al rapitei).

In anii normali, in prima decada a lunii aprilie, la unele soiuri si hibrizi de rapita este perioada de inceput de inflorit. In acest an fazele de buton verde si de buton galben se vor succede in ritm rapid, intervalul de timp dintre ele va fi scurt, iar in faza de buton galben vom avea plante care vor fi inflorite.


"In conditiile dificile ale acestui an, cand din cauza nivelului ridicat de umiditate a aparut si atac de boli la rapita, mai ales Phoma lingam, insistam inca o data asupra necesitatii aplicarii unui complex de masuri si actiuni pentru protectia culturii: nu asteptati sa fie in camp un numar de insecte daunatoare la nivel de prag economic de daunare, aplicati insecticidele imediat ce apar daunatorii in lanuri, folositi produsele la limita de sus a dozelor recomandate", a precizat pentru RECOLTA.EU Gabriel Ionita, consultant al AgroAdvice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datorita starii terenurilor agricole in multe regiuni, unde s-au produs baltiri iar solul este suprasaturat cu apa, specialistii sustin ca este posibil sa nu se poata aplica tratamentele cu utilaje terestre si ii sfatuiesc pe fermieri sa ia in considerare si varianta de aplicare a tratamentelor cu mijloace avio.

Un alt sfat al specialistilor Agrodvice este aplicarea intr-un singur tratament a fungicidelor si insecticidelor (aplicare TANK-MIX), verificand si testand insa cu atentie compatibilitatea produselor. Pentru rapita, trebuie avut in vedere ca o data cu aceste tratamente se poate si trebuie sa se aplice in aceasta perioada si prima fertilizare faziala cu bor.

"Toate aceste recomandari sunt valabile cu titlu de urgenta si prioritate pentru rapita, asta in conditiile in care in zona de Sud, foarte multi fermieri au aplicat sau sunt in curs de aplicare a acestor tratamente", a concluzionat Gabriel Ionita.

Mai multe sfaturi despre tratamentele si lucrarile in cultura mare pentru luna aprilie puteti citi in newsletterul de consultanta agricola AgroAdvice News.

AgroAdvice este o companie romano-daneza infiintata anul trecut, care ofera servicii de consultanta si informaţii de specialitate tuturor fermelor din Romania. AgroAdvice este un centru de informare si consultanta destinat fermierilor, investitorilor in agricultura, distribuitorilor de inputuri si procesatorilor de produse agricole.

AgroAdvice se adreseaza, de asemenea, investitorilor straini interesati de sectorul agricol din Romania, oferindu-le consultanta tehnica, juridica si financiara.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016