Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Există riscul ca de Paşti să nu avem carne de miel românesc pe piaţă


Există riscul ca de Paşti să nu avem carne de miel românească pe piaţă, afirmă, într-un comunicat, preşedintele Federaţiei sindicale Agrostar, Nicolae Ştefan.
Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine, afiliat la Agrostar, solicită autorităţilor să clarifice cât mai urgent problema inventarierii şi crotalierii animalelor. Oierii cer ca aceste operaţiuni să fie efectuate de crescători şi nu de medicii veterinari.

"Tergiversarea situaţiei va conduce la proteste de stradă ale crescătorilor de oi şi există riscul ca de Paşti să nu existe carne de miel românească pe piaţă, întrucât animalele fără crotalie nu pot fi sacrificate', se menţionează în comunicatul de presă.

Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine a cerut adoptarea unei legi care să stabilească exact cine face inventarierea şi crotalierea animalelor, având în vedere că din anul 2011 aceste acţiuni nu mai sunt subvenţionate de stat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform comunicatului de presă, proiectul de lege este în dezbatere la comisiile parlamentare, iar medicii veterinari, care doresc să câştige în continuare de pe urma acestei acţiuni de inventariere a animalelor, se opun textului propus de crescători.

"Cred că pe 8 februarie este prima şedinţă a Comisiei pentru agricultură. Până se dezbat lucrurile, până trece în plen, până este adoptată, până o promulgă preşedintele şi este apoi publicată în Monitorul Oficial trece cel puţin o lună şi jumătate.

Asta înseamnă că nu vom putea crotalia mieii şi, dacă nu-i crotaliem, nu-i putem tăia. În acest an, există marele risc de a nu exista carne de miel pe piaţă în preajma Paştelui. Anul trecut nu plăteam nimic la operaţiunea de crotaliere - identificare a mieilor, iar acum cred că pentru fiecare miel va trebui să plătim şase euro. În plus, statul nu mai subvenţionează nici vaccinarea anticărbunos, aşa că se va ajunge la şapte euro pentru fiecare animal. Este foarte mult şi nici până acum nu prea era rentabil să creşti animale, cu atât mai puţin de acum înainte.

Dacă ne-ar lăsa să facem noi identificarea animalelor, cheltuielile ar fi de maximum doi euro pentru fiecare animal", a subliniat Marcel Andrei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016