Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Ne aşteptam la o soluţie anti-criză din partea ministrului, nu s-a făcut nimic


Preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, a declarat la ieşirea de la întâlnirea cu ministrul agriculturii că se aştepta ca până în prezent să fi fost elaborată o soluţie anti-criză care să cuprindă o lege privind înlocuirea ajutoarelor de stat, însă a constatat că "nu s-a făcut nimic".
"Ni s-a spus că nu mai există nicio şansă de prelungire a ajutoarelor de stat (subvenţiile pentru porc, pui, legume - n.r.), care conform tratatului de aderare, nu mai pot fi acordate din 2010, însă ne aşteptam ca domnul ministru să aibă o soluţie anti-criză de scurtă durată pentru agricultură care să cuprindă alte provederi legale privind ajutoarele de stat", a spus Ştefan.

Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu a finalizat încă o lege care să prevadă noi forme de sprijin de la bugetul de stat pentru agricultori, în prezent având în lucru un astfel de proiect.

"MADR trebuia să elaboreze deja o lege pentru alte ajutoare de stat, dar din păcate nu s-a făcut nimic. Ministrul a spus că se lucrează la o lege pe care o vom discuta şi care sperăm să fie aprobată de CE", a mai spus preşedintele Agrostar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a adăugat că a discutat cu ministrul de resort despre problema evaziunii fiscale pe piaţa produselor agroalimentare, precum şi despre dificultatea accesării fondurilor aferente Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).

"În ceea ce priveşte PNDR situaţia este delicată, agricultorii întâmpină greutăţi în accesarea fondurilor europene. Sper ca experienţa ministrului Mihail Dumitru să ducă la debirocratizarea sistemului de accesare a PNDR. De asemenea, am cerut implicarea băncilor şi a statului pentru garantarea creditelor, pentru că fără aceste lucruri, accesarea PNDR va fi o fată morgana pentru producătorii agricoli", a adăugat Ştefan Niculae.

Ministrul agriculturii Mihail Dumitru a declarat vineri, înainte de a intra la discuţii cu Agrostar, că nu există posibilitatea obţinerii unei derogări de la Comisia Europeană pentru prelungirea ajutoarelor de stat ce nu mai pot fi acordate începând cu acest an, fiind luată în calcul doar varianta înlocuirii acestora cu noi forme de sprijin.

Liderul Agrostar a spus, după întâlnirea cu ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru, că aproximativ 70% dintre exploataţiile agricole vor fi închise şi circa 10.000 de salariaţi din domeniul vor fi trimişi în şomaj dacă bugetul Agriculturii nu va fi majorat la 4% din PIB, respectiv 36 miliarde de lei.

Astfel, preşedintele Agrostar a declarat că membrii Federaţiei vor organiza o serie de proteste prin care vor solicita majorarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la 4% din PIB. El a adăugat că o decizie privind calendarul de proteste va fi luat săptămâna viitoare. Federaţia Agrostar a anunţat joi că va cere ministrului de resort prelungirea cu cel puţin un an a ajutoarelor de stat, care nu mai pot fi acordate începând cu acest an, alocarea a 4% din PIB pentru MADR în 2010 şi garantarea 100% a cofinanţării proiectelor PNDR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016