Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Producţia mare de legume falimentează producătorii agricoli şi îmbogăţeşte intermediarii


Federaţia Agrostar solicită ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, să renunţe la postura de spectator care nu poate să facă niciodată nimic sau să-şi prezinte demisia, în condiţiile în care, din cauza intermediarilor, preţurile la legume nu scad, deşi anul acesta s-au obţinut producţii mari.

Agrostar atrage atenţia, într-un comunicat, că producţiile mari obţinute anul acesta la legume aruncă producătorii în faliment în timp ce intermediarii dau "adevărate tunuri", oferind un preţ ridicol de mic fermierilor.

Potrivit Agrostar, în timp ce fermierii şi consumatorii pierd, intermediarii se îmbogăţesc.

Federaţia oferă şi câteva exemple de preţuri oferite săptămâna aceasta de intermediari producătorilor agricoli. Astfel, în judeţul Argeş, pentru varză, intermediarii au plătit 0,30 lei/kilogram, pentru cartofi - 0,70 lei/kilogram, pentru tomate calitatea I - 0,60 lei/kilogram, pentru ardei gras - 1,5 lei/kilogram, iar pentru castraveţi - 1 leu/kilogram.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


În judeţul Olt, preţul la tomate oferit de intermediari a variat între 0,4 şi 0,6 lei/kilogram, la vinete a fost de 0,7 lei/kilogram, la ardei gras între 0,8 - 1 lei/kilogram, la varză - de 0,2 lei/kilogram.

În judeţul Prahova, intermediarii au oferit pentru un kilogram de tomate între 0,8 şi 1,2 lei, pentru un kilogram de castraveţi între 1,2 şi 1,5 lei, pentru un kilogram de vinete între 1,5 şi 1,8 lei, iar pentru un kilogram de ardei gras s-au plătit 1,8 - 2,2 lei.

"Vrem ca oamenii să ştie că dacă s-au obţinut producţii mai mari ar fi putut să cumpere mâncarea la preţuri mai mici, însă acest lucru este imposibil din cauza intermediarilor pe care statul îi tolerează. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) îşi demonstrează încă o dată incompetenţa şi lipsa de voinţă de a face ceva pentru agricultori.

Îi cerem ministrului Valeriu Tabără să renunţe la postura de spectator care nu poate să facă niciodată nimic sau să-şi prezinte demisia. Agricultura nu are nevoie de un ministru de decor, ci de unul care să se implice şi să ajute la valorificare potenţialului pe care România îl are", a declarat preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

Federaţia Agrostar a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 45.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016