Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoare de 11 milioane de euro pentru producatorii de lapte si carne de porc

ajutoare-de-11-milioane-de-euro-pentru-producatorii-de-lapte-si-carne-de-porc

Acestea urmeaza a fi acordate dupa elaborarea unei hotarari de guvern de catre MADR, document ce urmeaza a fi supus apoi adoptarii.


Doua dintre sectoarele cele mai puternic afectate de criza in ultimul an, cel al laptelui si cel al carnii de porc, ar putea beneficia de un sprijin financiar de la stat, ministrul Agriculturii afirmand ca se lucreaza la un proiec t de hotarare prin care sa se acorde producatorilor din aceste sectoare compensatii in valoare totala de 11 milioane de euro.
 
„Avem un proiect de hotarare de guvern pentru distribuirea ajutoarelor sau compensatiilor pentru sectoarele afectate de criza. Ca sume, sunt 8,73 milioane de euro pentru lapte si sectorul produselor lactate si 2,37 milioane de euro pentru sectorul de crestere a porcinelor. Pentru a primi subventiile respective producatorii trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie inscrisi in sistemul cotelor de lapte la APIA; sa fie in activitate, sa aiba incheiat un contract pe perioada de minim 6 luni valabil la data depunerii solicitarii cu un cumparator, cel putin un document fiscal care sa ateste livrarea laptelui iar productia de lapte livrata de beneficiar sa fie minim 5 tone”, a declarat in acest sens Achim Irimescu.
 
Potrivit ministrului Agriculturii, suma aferenta fiecarui producator se calculeaza de catre APIA conform cotei individuale de livrari la data de 31 martie 2015. Sumele pe care le vor primi sunt de 240 euro/beneficiar pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte de pana in 20 tone inclusiv; 12 euro/tona pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte de pana la 200 de tone inclusiv; 2.900 euro/beneficiar pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In sectorul de crestere a porcinelor, ajutorul financiar se acorda crescatorilor de porcine care detin ferme de porci la ingrasat in exploatatii autorizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si inregistrate in Registrul National si au livrat si clasificat porci in abatoare autorizate, in perioada 1 ianuarie-31 august 2015, inclusiv porcii obtinuti din productie proprie, sau ferme de reproductie in exploatatii autorizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si inregistrate in Registrul National. Compensatiile se acorda in functie de efectivul mediu de scroafe si/sau scrofite din perioada la data 1 ianuarie — 31 august 2015.
 
„In principiu, suma alocata de 2,37 de milioane de euro s-a distribuit astfel: echivalent in lei la 2 milioane de euro la fermele de porci la ingrasat si echivalentul in lei 300.000 de euro pentru fermele de reproductie”, a mai declarat  Irimescu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016