Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoare pentru fermierii afectati de zapezile cazute in februarie

ajutoare-pentru-fermierii-afectati-de-zapezile-cazute-in-februarie

Guverul Romaniei a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind aprobarea schemei "Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile manifestate in perioada ianuarie-februarie 2012, asupra culturilor de legume si/sau flori in spatii protejate" care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal. Practic, s-a decis despagubirea legumicultorilor care au avut rasadurile calamitate de frigul si de caderile masive de zapada de la inceputul acestui an.


Ajutorul de stat fusese anuntat deja inca din luna aprilie fostul ministru Stelian Fuia, care fusese prezent doua luni inainte in comuna Matca pentru a evalua la fata locului pagubele produse in acest bazin legumicol.

Pagubele la solariile legumicultorilor din Matca au depasit in faza primelor evaluari suma de 1,2 milioane lei, dintre care 609.487 de lei reprezinta stricaciunile la structura de rezistenta, 525.000 de lei valoarea foliei si 66.250 de lei valoarea semintelor, va informam la acea data.

In urma caderilor masive de zapada din perioada ianuarie-februarie 2012, au fost afectate suprafete semnificative de spatii protejate, sere si solarii. Pe baza instiintarilor formulate de producatorii agricoli catre directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, s-au inregistrat pagube de 1.356.699 m2 geam pentru sere, respectiv 2.556.512 m2 folie plastic pentru solarii.

"Am identificat aproximativ 2950 de producatori afectati de caderile masive de zapada din 31 judete. Ajutorul se acorda in conformitate cu Regulamentul (CE) nr.1535/2007 privind aplicarea articolelor 87 si 88 din Tratatul CE ajutoarelor de minimis in sectorul productiei de produse agricole si vizeaza un sprijin maxim pe care il poate primi fiecare producator agricol afectat, de pana la 7500 euro/beneficiar, respectiv 33000 lei", a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la finalul sedintei de Guvern.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acordarea ajutorului de minimis va compensa valoarea estimativa a pagubelor produse la materialele de acoperire a spatiilor protejate (geamul si folia).

Schema de ajutor de minimis se acorda urmatoarelor categorii de beneficiari:

a) producatori agricoli persoane fizice;

b) producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu/sau fara personalitate juridica constituite conform legii;

Schema de minimis propune acordarea de sume, diferentiata pe categorii de beneficiari, avandu-se in vedere calitatea acestora de persoane fizice sau persoane juridice, astfel: 18,00 lei/mp pentru geam si/sau 2,25 lei/mp pentru folie, pentru producatori agricoli persoane fizice, respectiv 24,0 lei/mp pentru geam si/sau 3 lei/mp pentru folie, pentru celelalte categorii de beneficiari.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt de 8.520 mii lei (circa 1.930 mii euro) si se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2012.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016