Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anchetă la APIA privind acordarea sporului de 75%. Curtea de Conturi face verificari.


Curtea de Conturi a constatat, în urma unui audit financiar, că la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi angajaţii parcului auto au fost recompensaţi cu sporuri de 75% din salariu, acordat personalului care gestionează fonduri europene.
Sindicatul APIA sare în apărarea colegilor-şoferi, susţinând că şi aceştia îşi merita sporurile, întrucât, din cauza personalului restrâns, aceştia realizau şi activităţi care nu se regăsesc, în mod normal, în fişa postului, precum măsurătorile, plăţile şi chiar controalele, scrie Gândul.

"Ei au venit şi au zis: acei 75% se dau pentru cei care gestionează fonduri europene. În anumite servicii - şi vă dau un exemplu, serviciul parc auto - au spus că aceşti funcţionari care sunt la parcul auto nu au voie sau nu se încadrează la această majorare, pentru că nu derulează fonduri europene. (...) Părerea mea personală e că parcul auto trebuie să beneficieze de majorare, pentru că angajaţii practic fac plăţi, merg, controlează, sunt dintr-un întreg colectiv şi întregul colectiv trebuie motivat cu acest lucru", a susţinut preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, Radu Ungureanu, într-o conferinţă de presă organizată miercuri, la Târgu Mureş.

Curtea de Conturi a stabilit că 45 de angajaţi APIA din aparatul central nu întruneau condiţiile pentru a beneficia de sporuri. Acestora li se adaugă colegi din 10 centre judeţene APIA. Singurii angajaţi APIA care nu au primit sporuri sunt 42 de şoferi care nu au statut de funcţionari publici.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ungureanu susţine că volumul de muncă este prea mare pentru angajaţii APIA, arătând că în Mureş sunt 102 salariaţi ai Agenţiei, dar ar fi nevoie de 125.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016